Αχέροντας ποταμός: Οι πύλες του Άδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πύλες του Άδη βρίσκονται στον Αχέροντα ποταμό μετά από το χωριό Σερζιανά στα νότια του Νομού Ιωαννίνων. Κατά τη μυθολογία βρίσκονταν εκεί ο Κέρβερος, το μυθικό τέρας με τα τρία κεφάλια, την ουρά δράκου και τη φιδίσια χαίτη, υπήρξε ο φύλακας στις πύλες του Άδη, του ζοφερού Κάτω Κόσμου.

Δυο μονοπάτια υπάρχουν για να μας καθοδηγήσουν: το πετρόχτιστο καλντερίμι , ακολουθώντας το φτάνουμε ακριβώς στο σημείο που τα δύο βουνά σχηματίσουν ένα είδος καμάρας (στο κάτω μέρος). Ενώ η χωμάτινη διαδρομή μας οδηγεί σε ένα ξέφωτο οπού τα πλατάνια, οι φτέρες, το ποτάμι συνυπάρχουν αρμονικά.

Γαλήνιο, απόμακρο γεμάτο μυστήριο είναι το περιβάλλον τριγύρω μας. Ο ήχος από τα νερά του Αχέροντα και το κελάηδημα των πουλιών συμβάλουν στην δημιουργία μιας απόκοσμης αλλά ταυτόχρονα παραμυθένιας ατμόσφαιρας.

Η τοποθεσία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, μίας και η διαδρομή με το αυτοκίνητο είναι αρκετά περίπλοκη. Φαίνεται ότι οι πύλες του Άδη ακόμα και στις μέρες μας θέλουν να διατηρήσουν καλά κριμένα τα μυστικά τους.

epirustravel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ