Ρώσος ανώτατος αξιωματικός συγκρίνει την Χαμάς με το Ισλαμικό κράτος και τους Αζόφ σε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μία μεγάλη προσωπικότητα, που θεωρείται αυθεντία στα αμυντικά θέματα και κατέχει υψηλές θέσεις μετά την αποστρατεία του..

Ο Andrey Gurulev είναι Αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της Ρωσικής Δούμας. Θεωρείται ένα από τα πιο ευφυή στρατιωτικά μυαλά και η άποψη του έχει πάντα βαρύνουσα σημασία.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι η ανάλυση του βγαίνει «εκτός γραμμής», αφού ταυτίζει τις τακτικές της Χαμάς με τους μεγαλύτερους εχθρούς της ρωσικής ομοσπονδίας: Τους ισλαμιστές στη Συρία και τους ναζί του τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία!

Φαίνεται μάλιστα να διατηρεί πολύ πιο θετική στάση απέναντι στο Ισραήλ…

Η ανάλυση του για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή, την συμπεριφορά των περιφερειακών δυνάμεων και την πιθανότητα γενικευμένης σύρραξης, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και την παραθέτουμε σε μετάφραση:

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι Ένοπλοι στην Παλαιστίνη βρίσκονται σε καταφύγια, ενώ οι άμαχοι πεθαίνουν σε κτίρια κατοικιών. Αυτό το ζήσαμε στη Συρία, όταν στη Δαμασκό, για παράδειγμα, [οι τζιχαντιστές] κάθονταν σε υπόγεια τούνελ και έβγαιναν μόνο όταν χρειάζεται. Η Χαμάς προετοιμάστηκε 100%, έχει αποθέματα όπλων και τροφίμων.

Το Ισραήλ χτυπά, καταστρέφει κτίρια, η Χαμάς μπορεί αμέσως να τα ναρκοθετήσει προσεκτικά, δημιουργώντας μια καλά οχυρωμένη περιοχή, ιδανική.

Οι Ισραηλινοί φαίνονται καθηλωμένοι πάνω σε τανκς, σε οχήματα μάχης πεζικού, τι περιμένουν; Περιμένουν να πετάξουν από πάνω τους drones;

Αυτό το ζήσαμε και εμείς κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» [εννοεί την εισβολή στην Ουκρανία].

Τα τανκς στις αστικές περιοχές είναι πρακτικά αναποτελεσματικά. Το κύριο πράγμα εδώ είναι η δράση των στρατευμάτων επίθεσης. Τι σημαίνει αυτό; Θυμηθείτε πώς πήραμε το Artemovsk (Bakhmut). Θυμηθείτε τι απώλειες υπήρξαν. Κάτι ανάλογο περιμένει τους Ισραηλινούς. Δεν θα λειτουργήσει διαφορετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν δούμε ευρύτερα τι συμβαίνει, οι Αμερικανοί ενώ προσπαθούν να σύρουν τη Μέση Ανατολή σε πόλεμο. προφανώς, αποφάσισαν να μην ταυτιστούν πλήρως με το Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση, η ζημιά στο Ισραήλ θα ήταν μη αποδεκτή. Όταν οι ΗΠΑ λένε ότι «σήμερα» εισήχθησαν κάποιοι πύραυλοι στο Ιράν, σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι πλάνη, γιατί στον στρατό όλα όσα είχαν σχεδιαστεί από καιρό, καθορίζουν τις εξελίξεις του σήμερα.

Η επίσκεψη του ηγέτη μας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα, του Υπουργού Εξωτερικών στη ΛΔΚ (Βόρεια Κορέα), η επίσκεψη του προέδρου στο διοικητήριο μας στο Ροστόφ ,- είναι συγχρονισμένα γεγονότα. Ο Πρόεδρος άκουσε την αναφορά του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, πιθανώς των περιφερειαρχών, άκουσε προσωπικά τις εκθέσεις για να καταλάβει ποια προβλήματα υπάρχουν και τρόπους επίλυσής τους.

Νομίζω ότι το κύριο θέμα ήταν η παρουσία δύο αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο. Στα πλοία αυτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, υπάρχουν περίπου 750-800 πύραυλοι Tomahawk, που καλύπτουν μεγάλη έκταση του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό είναι ένα αξιοπρεπές ποσό δύναμης. Ο Πρόεδρός μας αποφάσισε αμέσως να θέσει το Mig-31 με πυραύλους Kinzhal σε υπηρεσία μάχης.

Για κάποιο λόγο, όλοι φαντάζονται ότι ένα αεροπλάνο με ένα Kinzhal θα πετάξει κάπου, θα πετάξει κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας, αλλά ο σχεδιασμός είναι ευρύτερος.

Πρώτον, πρόκειται για τη χρήση όλων των συστημάτων αναγνώρισης που συνδέονται σε ένα ενιαίο σύστημα πληροφοριών με την έκδοση συγκεκριμένων οδηγιών στόχου σε σημεία ελέγχου. Εάν ένα αεροσκάφος εισέλθει στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, τότε πρέπει να έχει κλιμάκιο υποστήριξης που να το προστατεύει από εχθρικές αεροπορικές επιθέσεις, συστήματα αεράμυνας και οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα γενικευμένο σύνολο μέτρων για να αποτρέψει τον Αμερικανό επιτιθέμενο από το να σκεφτεί να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Μπροστά μας δύο αεροπλανοφόρα, εξοπλισμένα μέχρι τα δόντια
, ικανά να χτυπήσουν στόχους στο έδαφος της χώρας μας. Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε κανονικά. Ναι, ο ίδιος ο πύραυλος Kinzhal είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, ικανός να πλήξει οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, αυτό είναι αλήθεια.

Εάν ολόκληρη η Μέση Ανατολή παρασυρθεί στον πόλεμο και αεροπλανοφόρα προσπαθούν να χτυπήσουν το έδαφος του Ιράν, τότε το Ιράν δεν θα παραμείνει σιωπηλό, έχει έτοιμους στόχους, όλα τα κρίσιμα αντικείμενα, θα τους επιτεθεί με διαφορετικούς τρόπους, παρά τον Σιδερένιο Θόλο (Iron Dome) και όλα τα άλλα αμυντικά συστήματα.

Τα drones και οι πύραυλοι από την Υεμένη δεν ήταν μια απλή πρόκληση, αλλά αναγνώριση ισχύος, αποκαλύπτοντας την ικανότητα μιας ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου να καταστρέψει ένα ολόκληρο αεροσκάφος. Θα δουν τι έγινε, πώς έγινε και τι μπορούν να κάνουν για να επιτύχουν ένα νέο χτύπημα.

Η εισβολή στην Ουκρανία δίδαξε ότι μπορείτε να καταρρίψετε 10 UAV, μπορείτε να καταρρίψετε 20, αλλά όταν πετούν 100, τότε ακόμη και τα σύγχρονα συστήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Γι’ αυτό το λόγο, η Αμερική κρύβει ένα αεροπλανοφόρο πίσω από την Κύπρο.

⁃ Ο Αντρέι Γκουρούλεφ είναι Ρώσος στρατιωτικός, Αντιστράτηγος και πολιτικός. Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την αναθεώρηση των δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που αποσκοπούν στη διασφάλιση της εθνικής άμυνας, της εθνικής ασφάλειας και της επιβολής του νόμου. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας στην άμυνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ