Σύροι πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση κοντά στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ισραηλινή εφημερίδα  «Ynet» ανέφερε ότι έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία της Κύπρου, υποδεικνύοντας ότι οι δράστες ήταν συριακής καταγωγής.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε τραυματισμούς, τη στιγμή που κυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άτομο συνελήφθη και άλλα τρία κρατήθηκαν για ανάκριση ως ύποπτα συμμετοχής στην έκρηξη.

Επισήμανε ότι στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ειδικοί σε εκρηκτικά, σημειώνοντας ότι υποπτεύεται ότι το ατύχημα προήλθε από αυτοσχέδια βόμβα, καθώς ένα κομμάτι μετάλλου βρέθηκε περίπου 30 μέτρα από την πρεσβεία που περιείχε εκρηκτική ύλη που εξερράγη χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, οι ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένα σφυρί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την Πέμπτη το «Ισραήλ» εκκένωσε τις πρεσβείες του στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των πρεσβειών στο Μπαχρέιν, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Μαχητές της παλαιστινιακής φατρίας Χαμάς εισέβαλαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου, σε έναν αριθμό ισραηλινών οικισμών, από ξηρά και αέρος, αφού τους στόχευσαν με 5.000 χιλιάδες πυραύλους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνέλαβαν εκατοντάδες Ισραηλινούς, σε απάντηση της κατοχής στο τέμενος Άλ Άκτσα, όπως σημειώνει σήμερα η συριακή Athar Press.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ