Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ισραήλ για τους κινδύνους που ενέχει μία χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποιεί το Ισραήλ για τους κινδύνους που ενέχει μία χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός υπουργός προβλέπει ότι η εισβολή στη Γάζα θα είναι πιο δύσκολη ακόμα και από την επίθεση κατά του ISIS στη Μοσούλη, που διήρκεσε εννέα ολόκληρους μήνες.

Ο Λόιντ Όστιν δήλωσε συγκεκριμένα: «Η αστική στρατιωτική επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Εξελίσσεται με αργό ρυθμό. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο λόγω του υπόγειου δικτύου σηράγγων που έχει κατασκευάσει η Χαμάς με την πάροδο του χρόνου και του γεγονότος ότι είχαν όλο τον καιρό ώστε να προετοιμαστούν για έναν τέτοιο πόλεμο. Οπότε πιστεύω ότι θα δούμε έναν αστικό πόλεμο που θα χαρακτηρίζεται από τη χρήση προηγμένων εκρηκτικών (IED), πολλές παγίδες με εκρηκτικά, ουσιαστικά μία τρομακτική αντιπαράθεση με βάθος χρόνου».

Όπως προκύπτει πάντως από την στάση των ΗΠΑ αλλά και τις πληροφορίες, φαίνεται ότι υπάρχουν πιέσεις προς το Νετανιάχου να αναβάλει την χερσαία εισβολή. Όμως ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα τον γκρεμίσει κυριολεκτικά από την εξουσία, καθώς ήδη στις δημοσκοπήσεις έχει καταρρεύσει, ενώ το σενάριο της χερσαίας εισβολής το θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ