Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ ανέφερε σήμερα (Κυριακή) ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε μη βασικούς κρατικούς υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους να εγκαταλείψουν άμεσα την πρεσβεία στη Βαγδάτη και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ του Κουρδιστάν, σύμφωνα με όσα αναφέρει  το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Arabic World».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, διευκρινίζει ότι η εντολή περιλαμβάνει «μέλη της οικογένειας (εργαζομένων) και μη βασικούς υπαλλήλους» της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στο Ιράκ. Η δήλωση καλεί επίσης τους Αμερικανούς να μην πάνε στο Ιράκ «λόγω της τρομοκρατίας, των απαγωγών, των ένοπλων συγκρούσεων, των εξεγέρσεων και της περιορισμένης ικανότητας της αποστολής στο Ιράκ να παρέχει βοήθεια σε Αμερικανούς πολίτες».

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικές δυνάμεις και προσωπικό στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το προσωπικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ έλαβε οδηγίες να μην χρησιμοποιήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης για λόγους ασφαλείας.

Η πρεσβεία ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, ότι παρακολουθεί τις εκκλήσεις για διαδηλώσεις σε όλο το Ιράκ.

Η πρεσβεία κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί σχετικά με το ενδεχόμενο διαδηλώσεων και διαμαρτυριών που σχετίζονται με τα τρέχοντα γεγονότα στη Γάζα να εξαπλωθούν σε ολόκληρο το Ιράκ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ