Κουλογλου: αποχώρησε ασκώντας δριμεία κριτική στον Κασσελάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα πεδία αντιπαράθεσης να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα λόγω της νέας ηγεσίας του κόμματος. Δεν παραδίδει την έδρα ο Κούλογλου μετά την αποχώρησή του. «Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα» τονίζει με νόημα.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέλιο Κούλογλου να δηλώνει πως δεν παραδίδει την έδρα του, ενώ προσθέτει ότι «δεν είναι σε επαφές με άλλο κόμμα». Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέλιος Κούλογλου μέσα από μία ανοιχτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παραιτείται από την ευρωομάδα της Αριστέρας, εξαιτίας του προέδρου του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αρχικά ζητώντας από τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, ωστόσο ο ίδιος, με νεότερη δήλωσή του, απάντησε ότι… δεν τη δίνει. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν βρίσκεται σε επαφές με άλλο κόμμα. Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο κ. Κούλογλου έχει παρελθόν «δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές», θυμίζοντας, όπως αναφέρουν, όταν «αμφισβητούσε τον Αλέξη Τσίπρα». Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, έθεσε ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας για το κόμμα.

Θέμα ηγεσίας από τον Νίκο Φίλη

Ο Νίκος Φίλης θέτει ανοιχτά θέμα ηγεσίας και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει στις ΗΠΑ. Ωστόσο, για την επιλογή του ο Στέλιος Κούλογλου να θέσει εαυτόν εκτός της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προϊδεάσει ο ίδιος από την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας στο Action24, χαρακτήρισε «παρακμιακή» την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα. Σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον TEAM FM 102, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης, λέγοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!» αναφέροντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρίσκεται εντελώς εκτός πραγματικότητας».

Ο Πολάκης απαντά στον Φίλη

Ο Παύλος Πολάκης, ένθερμος υποστηρικής του Στέφανου Κασσελάκη, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη που έθεσε σήμερα θέμα ηγεσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!Η αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 ανθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο ΚασσελακηΗ «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» (από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση). Σταματα να δηλητηριάζεις ,λόγω της στενοχωριας και της πολιτικης σου αγκυλωσης ,τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωριες συνωμοσιας για «άγνωστους οικονομικους παραγοντες που επέβαλλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ»

Παπαδημούλης: «Ο Κασσελάκης οφείλει να είναι πρόεδρος και όχι αυτοκράτορας»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολη. «Η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι ως αξιωματική αντιπολίτευση να ασκήσουμε ουσιαστικό έλεγχο στην κυβέρνηση, που ήδη άρχισε να φθείρεται -με κριτική και αντιπρόταση-, να ανακάμψουμε στις ευρωεκλογές και να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση του τόπου στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό οφείλει να είναι το συλλογικό μας πλάνο», είπε χαρακτηριστικά. «Ανησυχώ, όμως, γιατί σήμερα αυτό που εκπέμπει ως εικόνα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες», τόνισε. Σε ερώτηση αν αυτό αφορά όλο το κόμμα ή τον πρόεδρο, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Με αποδεκτή διαδικασία και σοβαρό ποσοστό. Αλλά το κόμμα έχει πρόγραμμα, θέσεις και όργανα. Ο νέος πρόεδρος είναι πρόεδρος ενός δημοκρατικού, αριστερού κόμματος και όχι… αυτοκράτορας. Οφείλει να σέβεται το καταστατικό, που είναι το “Σύνταγμα” του κόμματος. Δεν είναι λευκή σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κανόνες. Και φυσικά, πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί αυτό που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις εκλογές. Αλλά για να κάνουμε αλλαγές, πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν συλλογικά. Επομένως πιστεύω ότι πρέπει ο πρόεδρος να παρουσιάσει τις προτάσεις των αλλαγών που εισηγείται και να υλοποιηθεί η παρακαταθήκη που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Συλλογικότητα και συντροφικότητα. Συμβαίνει αυτό αυτή τη στιγμή; Όχι δεν συμβαίνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ