Μακελειό σε σχολειο στη Βραζιλια με δράστη ένα 15χρονο με όπλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βροχή» από πυροβολισμούς έπεσε σήμερα σε σχολείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με τις σφαίρες να βρίσκουν τουλάχιστον τέσσερις μαθητές, ένας εκ των οποίων σωριάστηκε νεκρός.

Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σαποπέμπα, στην ανατολική πλευρά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, όταν ένας 15χρονος μπήκε οπλισμένος και άνοιξε πυρ μέσα στο εκπαιδευτικό κέντρο, με το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας να αναφέρει πως ο δράστης συνελήφθη από τις Αρχές.

Με βάση το ρεπορτάζ του δικτύου G1, ο μαθητής που έχασε τη ζωή του τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ οι δύο από τους τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Σαποπέμπα, με τραύματα στο στήθος και στην κλείδα. Ο τρίτος τραυματίσθηκε ελαφρύτερα, στο χέρι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τα πυρά του δράστη.

Τον -φερόμενο ως- δράστη των πυροβολισμών κατάφερε να συλλάβει η Στρατιωτική Αστυνομία της Βραζιλίας που μετέβη στον τόπο των γεγονότων, αναφέρει η κυβέρνηση του Σάο Πάολο σε σχετική ανακοίνωση, όπου προσθέτει πως «αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η παροχή βοήθειας στα θύματα και η παροχή ψυχολογικής βοήθειας και υποστήριξης στους μαθητές, στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και στις οικογένειες».

Σημειώνεται πως στα τέλη του φετινού Μαρτίου ένας δάσκαλος εκπαιδευτικού κέντρου, επίσης στο Σάο Πάολο, έχασε τη ζωή του και τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν, όταν ένας 13χρονος συμμαθητής τους τούς επιτέθηκε με μαχαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ