Σκυλακάκης: Ανεξήγητη, επιλεκτική ΕΜΜΟΝΗ, στην βιαστική απόφαση απαγόρευσης κυνηγιού σε όλο τον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονες εξακολουθούν να είναι οι αντιδράσεις στον Έβρο, σε κυνηγούς και όχι μόνο, για την ανεξήγητη, και επιλεκτική ΕΜΜΟΝΗ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, στην βιαστική και άδικη απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Έβρο, λόγω των πυρκαγιών.

Ο κ.Σκυλακάκης εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις διαμαρτυρίες που έχουν υπάρξει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στο νομό μας, για την ανεξήγητη απόφαση του να απαγορέψει το κυνήγι όχι μόνο στις περιοχές που κάηκαν και σε μια επιπλέον απόσταση περιμετρικά, αλλά σε ολόκληρο τον Έβρο. Μια πολύ βιαστική και συνάμα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ απόφαση, αφού μόνο για τον ακριτικό μας νομό ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ για την Εύβοια τα προηγούμενα χρόνια, την Ρόδο φέτος, την Πάρνηθα και την Βοιωτία, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ. Μόνο οι καμένες περιοχές εντάχθηκαν στις απαγορεύσεις.

Οι διαμαρτυρίες δεν προέρχονται μόνο από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Έβρου, τους κυνηγούς του νομού αλλά και όσους μας επισκέπτονται για κυνηγετικό τουρισμό τέτοια εποχή, αλλά και από τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την… μικροοικονομία του κυνηγιού. Ένας σημαντικός κύκλος ανθρώπων οι οποίοι χάνουν χρήματα με την συγκεκριμένα απαγόρευση, σε μια περιοχή που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όλοι τους αναρρωτιούνται γιατί να υπάρχει από τον αρμόδιο υπουργό Περιββάλοντος και Ενέργειας αυτή η ανεξήγητη ΕΜΜΟΝΗ στην αρχική του απόφαση. Κι ο ίδιος κατάλαβε πως ήταν και βιαστική και άδικη και επιλεκτική για τον Έβρο, αλλά δεν την ανακαλεί. Γιατί άραγε;

Για να μην δείξει ότι υπαναχωρεί από την αρχική του απόφαση και πληγεί το κύρος του ως αρμόδιος υπουργός;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι από αυτή την απαγόρευση πλήττεται όλη η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος που αρκετό καιρό πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πίεζε έντονα να ανακληθεί η απόφαση, ήδη το… πλήρωσε στο νομό Έβρου και στις περιοχές που ενώ δεν υπ΄ρχαν φωτιές απαγορεύεται το κυνήγι.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τις διαμαρτυρίες και σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης όταν ήρθε στον Έβρο πριν λίγες ημέρες.
Συμβαίνει κάτι άλλο; Κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα πίσω από αυτή την εμμονή;
Η επίκληση της… πίεσης των οικολόγων, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Αν φοβούνται το λεγόμενο… πολιτικό κόστος από αυτούς, όταν στις Ευρωεκλογές δουν πόσο θα “πληρώσουν” στον Έβρο την απαγόρευση ως Κυβέρνηση, θα είναι αργά.

Μπορεί πριν από 10 ημέρες ο κ.Σκυλακάκης με απόφαση του να επέτρεψε εκτός των περιοχών που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, το κυνήγι αλλά μόνο για το αγριογούρουνο. Εξακολουθεί όμως να ισχύει η ανεξήγητη αρχική του απόφαση για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ για όλα τα άλλα θηράματα. Αυτό όπως επεσήμανε και άλλη φορά το Evros-news.gr μεταφέροντας την αγανάκτηση των κυνηγών και όχι μόνο, δημιουργεί προβλήματα γιατί:

Οι περίπου 3.000 κυνηγοί του Έβρου, πολλοί από τους οποίους δεν ασχολούνται κανονικά με το κυνήγι αγριόχοιρου, προκειμένου να επιδοθούν στο χόμπι τους, θα πηγαίνουν να κυνηγήσουν. Όμως το συγκεκριμένο κυνήγι είναι διαφορετικό από αυτό του λαγού ή των πουλιών. Πολλές φορές άλλωστε ακούμε και διαβάζουμε για ατυχήματα και πολύ χειρότερα δυστυχήματα, με κατά λάθος πυροβολισμούς μεταξύ κυνηγών κατά το κυνήγι αγριογούρουνων. Πόσο μάλλον τώρα, όταν πρόκειται για κάποιους που δεν έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.
Ποιος ο λόγος να ισχύει η απαγόρευση κυνηγιού στο Δέλτα του Έβρου για παράδειγμα, όπου απ’ την μια μεριά είναι η θάλασσα, από την άλλη η Τουρκία και οι καμένες εκτάσεις βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά; Κι εκεί υπάρχουν μόνο τα αποδημητικά πουλιά και το μόνο θηρεύσιμο είδος από αυτά είναι οι πάπιες;
Τι σχέση έχουν περιοχές που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από τις καμένες εκτάσεις, σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, με όλο αυτό; Όταν για παράδειγμα οι Μεταξάδες ή ο Πεντάλοφος είναι 50 και 100 χιλιόμετρα μακριά;
Τους επαγγελματίες που πλήττονται ιαι χάνουν πολλά χρήματα από την απαγόρευση και την μη έλευση των κυνηγών από άλλα μέρη της χώρας, ποιος θα τους αποζημιώσε; ο κ.Σκυλακάκης;
Και κάτι τελευταίο. Μαθαίνουμε ότι κυνηγοί από διάφορα μέρη της χώρας που έρχονται για κυνήγι πουλιών ή λαγού στον Έβρο, πηγαίνουν στην γειτονική μας Βουλγαρία και μάλιστα σε περιοχές που στην… ευθεία είναι στο ύψος του Δάσους της Δαδιάς, αλλά προφανώς κάποια χιλιόμετρα μακριά μέσα σε βουλγαρικό έδαφος. Για τέτοιο θέατρο του παραλόγου μιλάμε.

Από την στιγμή λοιπόν που ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλαλάκης ΕΜΜΕΝΕΙ στην αρχική βιαστική του απόφαση, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να… ζυγίσουν τα πράγματα και να δωσουν λύση. Μετά ας μην ψάχνουν γιατί η Ν.Δ θα… πατώσει στις Ευρωεκλογές στο νομό Έβρου.

evros-news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ