Ο Παναγιώτης Παύλος για την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυό λόγια ως απάντηση σε όσους από χθες σχολιάζουν την τοποθέτηση Καραμανλή για τα #Ελληνοτουρκικά🇬🇷🇹🇷 και, εξ αφορμής, τις θέσεις Παυλόπουλου για το Σκοπιανό:

Είναι γνωστό όταν κάποιος είναι Πρωθυπουργός εν ενεργεία λέει λιγότερα από αυτά που λέει μετά. Εν προκειμένω, ωστόσο, η συμβολή Καραμανλή πρέπει να εντοπιστεί στο γεγονός της κατηγορηματικής επισήμανσης μιας εθνικά ολέθριας κατάστασης πραγμάτων που τείνει να επιβληθεί· και μόνον το γεγονός ότι βγαίνει μπροστά αυτός και έμμεσα πλην σαφώς καταγγέλλει τον υπαρκτό κίνδυνο, ενέχει στη δεδομένη στιγμή μεγάλη αξία.

Ας φροντίσει επιτέλους ο λαός να αφυπνιστεί, αντί να διατελεί μονίμως αποπροσανατολισμένος από πράγματα που δεν έχουν πια σημασία.
Για τον Παυλόπουλο: όπως μου επεσήμαινε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά άνθρωπος γνώστης του παρασκηνίου τότε, αν είχε ο ίδιος παραιτηθεί από ΠτΔ θα τον αντικαθιστούσε ο Βούτσης, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτό που ο Παυλόπουλος πέτυχε να υπογραφεί παράλληλα με τη Συμφωνία· δηλαδή τη ρήτρα καταγγελίας της σε περίπτωση μη τήρησής της.

Το γεγονός βέβαια ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να την προσβάλει, μολονότι οι Σκοπιανοί την καταπατούν έκτοτε ολημερίς, δεν είναι κάτι που βαρύνει τον ίδιο· τουναντίον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ