Σκληρή παρέμβαση της Νίνας Κασιμάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά σκληρή η ανάρτηση της βουλευτού του ΣυΡιζΑ

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό, η Νίνα Κασιμάτη τονίζει ότι αποδεδειγμένα πρόκειται για fake news κάνοντας λόγο για δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος της.

«Ο πρώην συνάδελφος Γιάννης Ραγκούσης ψέλλισε μια απάντηση, αλλά δεν με διαψεύδει. Αφού πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ενορχηστρώνει ο ίδιος την απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα μου στα ΜΜΕ 4 μήνες μετά τις εκλογές, το «κάνει γαργάρα» —δηλαδή παραδέχεται την ποταπή του μεθόδευση εναντίον της μοναδικής Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά και δεν ζητάει καν συγγνώμη. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά» τονίζει η Ν. Κασιμάτη ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Όμως όχι μόνο δεν έχει αυτοσεβασμό, νομίζει πως οι υπόλοιποι δεν έχουμε μνήμη. Ότι παρακαθόταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη επί εποχής Γιώργου Καρατζαφέρη, μετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη:

«Ο πρώην συνάδελφος Γιάννης Ραγκούσης ψέλλισε μια απάντηση, αλλά δεν με διαψεύδει. Αφού πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ενορχηστρώνει ο ίδιος την απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα μου στα ΜΜΕ 4 μήνες μετά τις εκλογές, το «κάνει γαργάρα» —δηλαδή παραδέχεται την ποταπή του μεθόδευση εναντίον της μοναδικής Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά και δεν ζητάει καν συγγνώμη. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά.

Αν πράγματι είχε τον «αυτοσεβασμό» που επικαλείται, δεν θα με κατέδιδε με μηνύματα σε δημοσιογράφους και διευθυντές ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών για να με εκτελέσουν στον αέρα της εκλογικής βραδιάς, αλλά θα κατέθετε με παρρησία δημόσια τη διαμαρτυρία του για τη δήθεν «απαράδεκτη» πολιτική μου επιλογή, που ψευδέστατα τώρα αναφέρει ως «επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ». Μια επιλογή μου, ανεξάρτητη και δημοκρατική, που έκανα αποκλειστικά για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών και μετουσιώθηκε σε λαϊκή πλειοψηφία, για να αποτρέψω τα πλοκάμια του φασισμού από τη διοίκηση του Δήμου Περάματος για τα επόμενα 5 χρόνια.

Όμως όχι μόνο δεν έχει αυτοσεβασμό, νομίζει πως οι υπόλοιποι δεν έχουμε μνήμη. Ότι παρακαθόταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη επί εποχής Γιώργου Καρατζαφέρη, μετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Και θα τολμήσει να πει για εμένα, και για την ακρίβεια να διαδώσει υπόγεια για να με συκοφαντήσει —πράξη ποινικά κολάσιμη— ότι εγώ θα μπορούσα, με την κρυστάλλινη δημοκρατική και ανιδιοτελή, σε αντίθεση με εκείνον, πολιτική διαδρομή μου στην Αριστερά, να είχα ποτέ οιαδήποτε σχέση με νεοφασιστικά, νεοναζιστικά μορφώματα και επιλογές.

Όσο για τη Β’ Πειραιά, στην οποίαν προσγειώθηκε το 2019 προς άγραν μίας βουλευτικής έδρας στο όνομα του «προοδευτισμού» (βλ. ΝΔ-ΛΑΟΣ ανωτέρω), λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι άσχετος. Γιατί δεν θέλω να πω συνένοχος με όσους προωθούσαν επίσης υπόγεια –αν του θυμίζει κάτι η μέθοδος– την έτερη υποψηφιότητα για τον Δήμο Περάματος, που υποστηριζόταν από ΧΑ/Σπαρτιάτες απτόμενη συμφερόντων υγρών καυσίμων στο λιμάνι…

Κι επειδή δεν έχει ούτε την ιστορική γνώση ούτε την ιστορική μνήμη της περιοχής, για να έχει δική του γνώμη για πρόσωπα και πράγματα, με συκοφαντεί χωρίς αιδώ βασιζόμενος σε πηγές που παραθέτει ως εξής:

α) ένα ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ του 2014 που έχει διαψευστεί από τον Γιάννη Λαγουδάκο αλλά και τον «αρχηγό» της ΧΑ στο Πέραμα, καθώς το επίδικο φυλλάδιο ήταν μια προεκλογική προβοκάτσια, που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια. Με λίγα λόγια είναι FAKE NEWS ότι ο Γιάννης Λαγουδάκος υποστηριζόταν ποτέ από τη ΧΑ. Γι’ αυτό άλλωστε δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και δέκα χρόνια, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας. Παρά μόνο τέθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση υπογείως, όπως αποδεικνύεται από τις αδιάψευστες και επαίσχυντες ενέργειές του, όταν δήλωσα τη στήριξή μου στον εν λόγω υποψήφιο.

β) τις εμπαθείς δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Περάματος, που δεν πείθει πια κανέναν όπως απέδειξαν οι πρόσφατες εκλογές, και η σφοδρότητα των οποίων δηλώσεων του δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο ουδέτερος όσο δήλωνε για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Πάντως ούτε εκείνος τόλμησε να συσχετίσει τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και την επιλογή μου με τα συκοφαντικά fake news Ραγκούση περί Χρυσής Αυγής.

γ) την ανακοίνωση της γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στις 18.30μ.μ. την Κυριακή(!) του β’ γύρου των εκλογών με εγγράφως προσδιορισμένο θέμα Ημερήσιας Διάταξης «τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Β’ Πειραιά»… δηλαδή καθορισμό της στάσης μας ως κόμματος κυριολεκτικά μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες! Ενώ για άγνωστο σε εμένα λόγο είχαν προηγουμένως εκχωρήσει σιωπηρά και αντικαταστατικά τη διαχείριση αυτού του μείζονος πολιτικού ζητήματος σε μια τοπική δημοτική κίνηση. Για να με εγκαλέσουν εκ των υστέρων, που η ίδια, αντίθετα με εκείνους που προφανώς βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη δημοκρατική βούληση των πολιτών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά, λειτούργησα εγκαίρως και ευόρκως υπέρ της δημοκρατικής προοπτικής των συμπολιτών μου στον τόπο που μεγάλωσα. Γι’ αυτό και με εκλέγουν Βουλευτή τους διαδοχικά σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις, παρά τα δηλητηριώδη βέλη που δέχομαι αδιάλειπτα από τους εκπροσώπους των ταξιαρχιών στον Πειραιά, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν πως προασπίζομαι με συνέπεια και εντιμότητα τα δικά τους συμφέροντα, όχι τρίτων.

Απάντησα τότε (15/10) για τους τοπικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας, ότι αναφέρονται στους κεντρικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας. Αλλά δεν ήξερα ότι θα αναπαρήγαγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα κι ένα SMS του Γιάννη Ραγκούση!

Που, δεν απατώμαι, ήταν ο ένας εκ των τεσσάρων της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,83%.

Το λοιπόν, αν είχε «αυτοσεβασμό», θα είχε παραιτηθεί από την Π.Γ., που έμεινε ισχυρή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και πήρε τις αποφάσεις και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Δεν θα κούναγε το δάχτυλο στον δημοκρατικά εκλεγμένο νέο πρόεδρο, ζητώντας του τις ευθύνες που οι πραγματικοί υπαίτιοι ουδέποτε ανέλαβαν.

Αν είχαν αυτοσεβασμό».

Η ανταπάντηση Ραγκούση

Ο Γιάννης Ραγκούσης επανήλθε με νέο σχόλιο, ως απάντηση στην ανάρτηση-«ποταμό» της Νίνας Κασιμάτη, το οποίο εστάλη στο newsbreak.gr και έχει ως ακολούθως: «Τέτοιες ώρες το μόνο που οφείλει να μας απασχολεί, είναι όσα κρίσιμα συμβαίνουν σε σχέση με την ενότητα και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γι’ αυτό θα αφήσω μόνη της την κ. Νίνα Κασιμάτη με τα ψέματά της, καθώς και με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που ζήτησαν ενώπιον του Στέφανου Κασσελάκη, την αποπομπή της από τη θέση της Τομεάρχη, επειδή στήριξε δημόσια για δήμαρχο Περάματος τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.»

Δείτε επίσης: Νέος «σκοτωμός» της Νίνας Κασιμάτη με τον Γιάννη Ραγκούση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ