Ο Μακρόν πρότεινε ο διεθνής Συνασπισμός κατά του ISIS να στραφεί εναντίον της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ, πρότεινε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται κατά του ISIS να στραφεί εναντίον της Χαμάς.

Ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να ενεργήσουν υπεύθυνα και ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον συνασπισμό που μάχεται κατά του ISIS να πολεμήσει και κατά της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου, από την άλλη, περιέγραψε τη Χαμάς ως «μέρος ενός άξονα του κακού που προσπαθεί να επαναφέρει τον πολιτισμό στον Μεσαίωνα» και υποστήριξε ότι εάν η Χαμάς κερδίσει τον πόλεμο, όλοι θα κινδυνεύσουν.

2 96

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είπε ότι «η τρομοκρατία είναι ο κοινός εχθρός του Ισραήλ και της Γαλλίας» και δήλωσε ότι η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί χωρίς έλεος αλλά με κανόνες. Ο Μακρόν επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Ο Μακρόν είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφύγει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή.

Νετανιάχου: Αν κερδίσει η Χαμάς, όλοι θα κινδυνέψουν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι εάν η Χαμάς «νικήσει», «όλοι θα κινδυνεύσουν». Ο Νετανιάχου περιέγραψε τη Χαμάς ως «μέρος ενός άξονα του κακού που επιδιώκει να μεταφέρει τον πολιτισμό πίσω στον Μεσαίωνα».

Λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι «ένας πόλεμος για την καρδιά και την ψυχή της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου», ο Νετανιάχου είπε: «Πρέπει να κερδίσουμε μια αποφασιστική νίκη ενάντια στη Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίσει «τρομερές συνέπειες» εάν αποφασίσει να συμμετάσχει ουσιαστικά στον πόλεμο.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έδωσε επίσης συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν το πρωί και είπε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν επιδιώκουμε σύγκρουση στα βόρεια σύνορά μας ή με οποιονδήποτε άλλο. Έχουμε επικεντρωθεί στην καταστροφή των υποδομών της Χαμάς Και να φέρουμε τους πολίτες μας πίσω στα σπίτια τους. Ωστόσο, εάν η Χεζμπολάχ μας παρασύρει σε πόλεμο, θα πληρώσουμε το τίμημα».

Israel Hayom, Ynet,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ