Η ήττα της Χαμάς είναι επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα από τα βάθη της ιστορίας είναι η χώρα, το έθνος, το σύστημα αξιών που δίδαξε δικαιοσύνη ακόμα και στα πεδία των μαχών. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι διότι ανήκουμε σε ένα έθνος το οποίο ποτέ δεν διέπραξε, ούτε κατηγορήθηκε για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, και φυσικά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει ποτέ χτυπήματα κατά γυναικών, παιδιών και γενικότερα αμάχων, ακόμα και όταν ο επιτιθέμενος έχει το δικαίωμα στην άμυνα.

Στην περίπτωση του Ισραήλ, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η ήττα της Χαμάς, αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία ελέγχεται, εξοπλίζεται και κατευθύνεται πλήρως από την Τουρκία, είναι ύψιστη προτεραιότητα και για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Τυχόν επικράτηση η έστω και επιβίωση της Χαμάς, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο το εθνικό συμφέρον και την εθνική ασφάλεια τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Εάν η Χαμάς εδραιωθεί στην λωρίδα της Γάζας, νομιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ένα νέο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας – Γάζας, στα πρότυπα του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη, θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη ενέργεια.

Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να υπενθυμίζει σε κάθε περίπτωση στο Ισραήλ ότι η ζωή των αμάχων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον αντίποδα όμως, θα πρέπει να βοηθήσει με όλες τις τις δυνάμεις στην ολοκληρωτική ήττα της Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ