Ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι επικεφαλής των επιθέσεων τζιχαντιστών είναι στο Κόσοβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών δημοσίευσαν έκθεση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 20 πυρήνες τζιχαντιστών στα Βαλκάνια , μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η ομάδα «Balkan Lions», της οποίας οι «επικεφαλής» βρίσκονται στο Κόσοβο και πυρήνες στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αναφέρει το RTV.

Σύμφωνα με την (σερβική) Blic, η ομάδα αυτή χαρακτηρίζεται ως «θερμοκοιτίδα απειλών για την Ευρώπη» και καθήκον της είναι να «ενισχύει τις περιφερειακές αρθρώσεις» της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αυτό σημαίνει οργάνωση και πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γηραιά Ήπειρο, γράφει η εφημερίδα του Βελιγραδίου.

Όπως αναφέρθηκε, ο «επικεφαλής» αυτής της ομάδας βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ενώ τα κελιά και τα μέλη της βρίσκονται στην Αλβανία και στον αλβανικό πληθυσμό στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Βλάντε Ραντούλοβιτς από το Κέντρο Γεωστρατηγικής Έρευνας και Τρομοκρατίας λέει ότι τα κύτταρα, όπως τα «Βαλκανικά Λιοντάρια», είναι αρκετά συνωμοτικά και συχνά δεν έχουν ποτέ πολλά μέλη – από πέντε έως οκτώ άτομα.

«Τις περισσότερες φορές, αυτές οι μονάδες δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά η καθεμία συντονίζεται μόνο με τους ανωτέρους της. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν τις εντοπίζουν και δεν τις εμποδίζουν από τις δραστηριότητές τους», είπε ο Ραντούλοβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένας άξονας πιθανών τρομοκρατών στα Δυτικά Βαλκάνια που τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή.

«Αυτός ο άξονας εκτείνεται από τη Β-Ε μέσω του Σαντζάκ, που περιλαμβάνει τη Ράσκα και μέρος του Μαυροβουνίου, προς το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, με παραρτήματα στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία,  Smederevo, Novi Sad, Kruševac και άλλες πόλεις», δήλωσε ο Ραντούλοβιτς στο Blic.

Όπως λέει, το ριζοσπαστικό Ισλάμ χρησιμοποιεί μικρές και φτωχές κοινότητες για να αναπτύξει την ιδεολογία του.

Kurir, Koha ditore, Blic, Kosovo online,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ