Το προβλημα με τους κοριούς ολοένα και γιγαντώνεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φαινόμενο με τους κοριούς ολοένα και γιγαντώνεται όχι μόνο σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, αφού τα ξενοδοχεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιο πρόβλημα.

«Αν βρεθεί κανείς σε ξενοδοχείο μπορεί να εξετάσει το στρώμα του κρεβατιού και τα όποια έπιπλα υπάρχουν στο χώρο, οι κοριοί βγαίνουν μόνο τις νυχτερινές ώρες, είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Είναι οργανισμοί που συνυπάρχουν με τον άνθρωπο. Πρέπει να είναι κάθετα γνωστό σε όλους ότι δεν μεταδίδουν ασθένειες», αναφέρει ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής εντομολογίας, Δημήτρης Κωβαίος και συνεχίζει:

«Στη Γαλλία υπάρχει μαζική ανησυχία των κατοίκων, τρέχουν σε απεντομωτικές εταιρείες. Από το 2017 έως το 2022 έγινε μία έρευνα στη Γαλλία που έδειξε ότι στο 11% των σπιτιών υπάρχουν κοριοί. Η Γαλλία είναι μια χώρα με έντονη μετακίνηση κατοίκων -από ότι η Ελλάδα- και είναι η κύρια αιτία που έχουμε μεγαλύτερους πληθυσμούς κοριών στις πόλεις. Εάν ένα δωμάτιο είναι καθαρό στο σπίτι μας, ουσιαστικά δεν κινδυνεύει από κοριούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ