Ισραηλινό απόρρητο σχέδιο προβλέπει εκτοπισμό Παλαιστινίων με προορισμό και την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που έλαβε η Ισραηλινή εφημερίδα Calcalist , η υπουργός Πληροφοριών Gila Gamaliel (Γκαμαλιέλ), συνιστά τη μεταφορά των κατοίκων της Γάζας στο Σινά στο τέλος του πολέμου.

Το έγγραφο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών και αποσκοπούσε σε εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών υπουργείων.

Το κείμενο που ειναι διαβαθμισμένο, έφτασε σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή ιδρύει ένα κίνημα που ονομάζεται «Στρατηγείο Εποικισμού – Λωρίδα της Γάζας» που επιδιώκει να επιστρέψει τον οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι πιθανό το έγγραφο, το οποίο μάλλον δεν θα επηρεάσει την πολιτική της κυβέρνησης, να γράφτηκε για να υποστηρίξει πιο πάνω κίνημα και τους στόχους του και ως εκ τούτου έφτασε και στα χέρια της. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άμεση συνέχεια της ακραίας πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση…

Το έγγραφο της Γκαμαλιέλ φαινομενικά εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταπολεμική εποχή, αλλά η εναλλακτική «που θα αποφέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.

Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια: την ίδρυση καταυλισμών με σκηνές στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων και τέλος την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ειδική εντός της Αιγύπτου νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε οι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν.

Επιπλέον, το έγγραφο ζητά την συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τη Γάζα και να τους απορροφήσουν…

Μεταξύ άλλων αναφέρονται ο Καναδάς, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και χώρες της βόρειας Αφρικής…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ