Αυστηρή προειδοποίηση Αιγύπτου κατά της χερσαίας εισβολής στη Γάζα – συνάντηση με τον Μακρόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε το Κάιρο,  σχετικά με τις εξελίξεις στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρόεδρος Σίσι ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται αυτή τη στιγμή για τον περιορισμό της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή.

Ο Αλ Σίσι πρόσθεσε ότι μίλησε με τον Μακρόν εκτενώς για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας και οι προσπάθειες περιορισμού της κρίσης συζητήθηκαν με μεγάλη λεπτομέρεια, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου πρόσθεσε ότι είναι πολύ επικίνδυνο ο κύκλος της βίας να επεκταθεί και να συμπεριλάβει άλλα μέρη στην περιοχή, και σοβαρούς κινδύνους για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιφέρεια και συμφωνήθηκε ότι αυτό το σημείο απαιτεί εντατική εργασία για να αποτραπούν περαιτέρω εντάσεις.

Σίσι: Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος Φατάχ αλ Σίσι επιβεβαίωσε ότι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους στο Σινά έχει πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις, υποδεικνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Ο πρόεδρος Σίσι είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η απουσία ειρηνικής λύσης και διαπραγμάτευσης οδήγησαν σε επικίνδυνες στροφές στο ζήτημα των Παλαιστινίων.

 Συνέχισε λέγοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει από έλλειψη ελπίδας μετά τις βίαιες εξελίξεις και γεγονότα που σημειώθηκαν.

Ζήτησε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει χερσαία εισβολή στη Γάζα

 Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε ότι η καλύτερη ευκαιρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι να αναζωογονηθεί η ελπίδα:

«Λέω στον Πρόεδρο Μακρόν ότι αυτή η ιδέα ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της απώλειας της ελπίδας. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ή ευκαιρία αν δεν τους δώσουμε κράτος ώστε να  προστατεύεται η ασφάλεια των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών».

Ο Πρόεδρος Σίσι πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μακρόν, σήμερα Τετάρτη, ότι η απώλεια ελπίδας για τους Παλαιστίνιους και οι πολλές επιθετικές πρακτικές εναντίον τους τα τελευταία χρόνια, στο τζαμί Αλ Άκσα, και η επέκταση της διευθέτησης, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση μίσους και θυμού που πρέπει να ανακουφίσουμε, αναζωογονώντας την ειρήνη στην περιοχή σε σχέση με τις δύο χώρες.

 Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να εργαστούν από κοινού για τον περιορισμό της κρίσης, όχι για την κλιμάκωσή της και για την παροχή βοήθειας.

Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε ότι συμφωνήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να επιδιωχθεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Γάλλο Πρόεδρο για την προσπάθεια που κάνει για να περιοριστεί αυτή η κρίση και θα τα καταφέρουμε σε αυτό το θέμα γιατί υπάρχει ειλικρίνεια και εργαζόμαστε για χάρη των αθώων και ειρηνικών ανθρώπων».

Ο Πρόεδρος Σίσι διαβεβαίωσε τον Μακρόν, λέγοντας: «Η ιστορία θα μαρτυρά ότι καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια κατά τις επισκέψεις σας σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης… και ότι έχετε φίλους στην Αίγυπτο».

 El Baladnews

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ