Στα άκρα η Τουρκική προκλητικότητα: Ο Χακάν Φιντάν συναντηθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε η Χαμάς, για να ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγιε, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Κύριο θέμα ήταν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, το πως θα σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

Ο Χανίγιε μάλιστα συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν για τη θέση του υπέρ της Χαμάς και όσα δηλώνει κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας παράλληλα το πόσο εκτιμά τις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό επικοινωνιακά.

Αναφέρθηκε αμέσως μετά στη διεθνή κοινότητα, καλώντας την να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη «ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η κατοχή και τις αποτρόπαιες πράξεις εκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού» και σημείωσε ακόμη ότι τα όσα κάνει το Ισραήλ είναι για τη στρατιωτική ήττα που υπέστη στις 7 Οκτωβρίου.

Τόνισε τέλος την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και «την ανάγκη αντίστασης στην πολιτική δολοφονίας και εκτοπισμού της κατοχής».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και ότι οι επιθέσεις στη Γάζα είναι απαράδεκτες.

Ζήτησε να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ, καταλήγοντας ότι πρέπει να συζητηθεί πολιτική λύση του παλαιστινιακού προβλήματος, για να αποκαταστήσουν ξανά τα δικαιώματά τους οι Παλαιστίνιοι.

Τέλος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα προκύψουν, εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ