Ουκρανικό Υπουργείο Στρατηγικής Βιομηχανίας : Η Ουκρανία θα παράγει δεκάδες χιλιάδες drones το μήνα μέχρι τέλος του έτους !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία παράγει ήδη χιλιάδες drones το μήνα, αλλά σύντομα θα αυξηθεί σε δεκάδες χιλιάδες ανά μήνα, δήλωσε ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin στις 25 Οκτωβρίου.

Ο Kamyshin βρέθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας για το Βιομηχανικό Φόρουμ του ΝΑΤΟ. Όλες οι αμυντικές παραγωγικές ικανότητες της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί σημαντικά, πρόσθεσε ο Kamyshin, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής οβίδων, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται από αυτό που απαιτείται.

Ειδικότερα, η εγχώρια βιομηχανία drone επεκτάθηκε γρήγορα. Ο Πρωθυπουργός Denys Shmyhal δήλωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι, περισσότερες από 200 ουκρανικές εταιρείες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν drones, τροφοδοτώντας μια τεράστια αύξηση της παραγωγής καθώς και την καινοτομία.

Ο «Στρατός των Drones» της Ουκρανίας είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της κυβερνητικής πλατφόρμας συγκέντρωσης κεφαλαίων UNITED24. Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, με τον ηθοποιό του Star Wars Mark Hamill ως πρεσβευτή της πρωτοβουλίας.

Εκτός από την προμήθεια drones, η πρωτοβουλία έχει ως αποστολή την επισκευή drones και την εκπαίδευση στρατιωτών για τον χειρισμό τους. Ουκρανικές μονάδες drone που υποστηρίζονται από την πρωτοβουλία Army of Drones κατέστρεψαν ή κατέστρεψαν 69 ρυμουλκούμενα πυροβόλα και 17 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, αποτελώντας νέο ρεκόρ.

kyivindependent

Υ.Γ

Καλά διαβάσατε, πέρα από τον εντυπωσιακό ρυθμό και αριθμό παραγομένων drones, η Ουκρανία έχει Υπουργό Στρατηγικής Βιομηχανίας

Θέλω να πιστεύω…ότι κάτι μας λέει κάτι αυτό και ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει αν θέλουμε πραγματικά να αναπτύξουμε την αμυντική βιομηχανία, ώστε να γίνει πυλώνας ανάπτυξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ