Λονδίνο: Κυβερνητικός βουλευτής κατηγορείται για βιασμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμη σκάνδαλο ταλανίζει το κυβερνών κόμμα στην Βρετανία. Η Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένας Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού. Χθες έγινε αναστολή της κομματικής ιδιότητας ενός μέλους των Τόρις, ο οποίος κατηγορήθηκε για επιλήψιμη σεξουαλική συμπεριφορά σε υπάλληλο της Βουλής.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας άνδρας συνελήφθη χθες (Τετάρτη) το πρωί (…) ως ύποπτος για βιασμό και κατοχή ουσιών» ανέφερε η Αστυνομία του Σάρεϊ, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα The Sun. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και η έρευνα συνεχίζεται, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Κρίσπιν Μπλαντ, 63 ετών, παραδέχθηκε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εκείνος είναι που κατηγορείται για βιασμό, επισημαίνοντας ότι τον ανέκριναν για πρώτη φορά πριν από τρεις εβδομάδες. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι είναι θύμα «εκβιασμού» και «θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα», δηλώνοντας βέβαιος ότι δεν πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη.

Ο Μπλαντ αποπέμφθηκε αμέσως από το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, αλλά θα παραμείνει στην Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ