Παρέμβαση κόλαφος του Κωστα Βαξεβάνη: Δεν είναι απλώς ένα σκάνδαλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Έχει σημασία να σας πω μερικά πράγματα για το πρώτο θέμα του #Documento την Κυριακή. Δεν είναι απλώς ένα σκάνδαλο, αλλά ένα θέμα που δείχνει ότι η απάτη είναι το καύσιμο της λεγόμενης αξιοκρατίας και αριστείας στον καπιταλισμό. Θα ξεκινήσω μάλλον ανάποδα. Από το γενικό.

IMG 5310

🔴 Στο βιβλίο του «Η τυραννία της αξίας» ο φιλόσοφος Μαικ Σαντέλ ,αναλύει πώς η σύγχρονη απαίτηση για αξία ,όπως αυτή εκφράζεται με την ανάγκη για πτυχία , μεταπτυχιακά κλπ, διαμορφώνει μια κοινωνία εκλεκτών οι οποίοι μάλιστα δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα ούτε με αξία , ούτε με αξίες. Η αξία και η σημαντικότητα των ανθρώπων σχετίζεται με πάρα πολλά πράγματα τα οποία το σύστημα παραβλέπει δημιουργώντας κάποιες ελίτ με περιβάλλον χρήσιμους ηλίθιους. Φυσικά ακόμη και τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις το σύστημα τα εμπορεύεται (πρόσφατο σκάνδαλο στις ΗΠΑ με επί πληρωμή εισαγωγή στα βαριά Πανεπιστήμια).

🔴 Αυτό που αποδεικνύεται πρακτικά στη σύγχρονη πραγματικότητα , είναι ότι διάφοροι τενεκέδες ,αναρριχώνται στις κατάλληλες θέσεις της πολιτικής ή ακόμη και της επιστήμης, με κατάλληλες επαφές,γνωριμίες και διάφορα μισθωμένα συστήματα αλληλοϋποστήριξης. Δεν έχει σημασία τι είσαι αλλά τι καταγράφεται ότι είσαι. Πρόσφατα στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι μια νεαρή, η Ελένη Αντωνιάδου , κατάφερε να εμφανίζεται ψευδώς ως επιστήμονας της NASA και να βραβεύεται ως τέτοια γιατί αυτή τη βεβαιότητα είχε δημιουργήσει μέσα από το πλασάρισμα στα media. Υπουργοί,δημοσιογράφοι, ένα σύστημα επικοινωνίας βεβαίωναν ότι είναι σπουδαία Ελληνίδα και την βράβευσαν γι αυτό.
Πρόσφατα στις ΗΠΑ μια άλλη «άξια επιστήμονας» , η Ελιζαμπεθ Χολμς , καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή γιατί κατάφερε να πάρει από το επενδυτικό κοινό πάνω από 9 δις για μια υποτιθέμενη πρωτοποριακή μέθοδο ιατρικών διαγνώσεων. Η Χολμς προώθησε το project Theranos, με τις συνηθισμένες θριαμβολογίες για νεοφυείς επιχειρήσεις, startup και αλλά που ακούμε συχνά από τον Κυριακή Μητσοτάκης ως εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας. Η Χολμς ήταν μια απατεώνισσα που κατάφερε να επικρατήσει πλασαρισμένη από Προέδρους των ΗΠΑ με τους οποίους φωτογραφιζόταν αλλά και σταρ του Χόλυγουντ. Η γυναίκα θαύμα ήταν μια βδέλλα φτιαγμένη από το σύστημα

🔴Πάμε τώρα στο θέμα του DOCUMENTO. Το 2022 , η Ελλάδα έμαθε το όνομα Ντέιβιντ Σασούν. Όπως μας πληροφόρησαν δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης, ο Σασούν ήταν ένας ζάμπλουτος Εβραίος που αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα. Μέλος μιας οικογένειας που την αποκαλούσαν «οι Ρότσιλντ της Ανατολής» αποφάσισε και αυτός να μας σώσει. Σε μια εκδήλωση μάλιστα, ως πρόεδρος παραρτήματος ενός γνωστού Εβραϊκού Ιδρύματος, βράβευσε τον Μητσοτάκη. Στις 27 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε στο Ίδρυμα Νιάρχος μια αστραφτερή εκδήλωση για επενδύσεις. Ομιλητής ήταν ο πρώην ΥΠΕΞ και πρώην διοικητής της CIA Μάικ Πομπεο, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και φυσικά ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζιδάκης και σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο. Υπάρχει άλλη απόδειξη ότι ίσχυε αυτό που έγραψαν οι εφημερίδες; Το κλίμα που διαμόρφωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημιουργούσε συνθήκες επενδύσεων όπως είπε και ο Σασούν.
Η βόμβα ήρθε την προηγούμενη Κυριακή. Η Καθημερινή δημοσίευσε ρεπορτάζ με στοιχεία μάλιστα από εφημερίδες της Εβραϊκής Διασποράς, που εμφάνιζαν τον Σασούν ως απατεώνα. Ούτε ζάμπλουτος ήταν , ούτε καν Εβραίος. Το DOCUMENTO προχώρησε σε έρευνα με συγκλονιστικά αποτελέσματα. Ο Σασούν έχει καταδικαστεί για απάτη στη Βρετανία , ενώ στην Ελλάδα δεν έστησε καμία επένδυση αλλά μια εταιρεία στη Ρόδο η οποία συνδέθηκε με άλλες παλιές εταιρείες που ανακυκλώνουν τα ίδια άτομα στη διοίκησή τους. Ενώ η Καθημερινή αναρωτιόταν την Κυριακή στο ρεπορτάζ της «πώς ο Σασούν κατάφερε να ξεγελάσει τόσο πολλούς» εμείς καταλήγουμε σε άλλο συμπέρασμα. Ένας απατεώνας, μπορεί αν θέλει να νομιμοποιηθεί «αγοράζοντας»κύρος από Υπουργούς (ακόμη και των ΗΠΑ) πρεσβευτές, την οικονομική ελίτ, δημοσιογράφους και να εμφανιστεί ως παράγοντας. Το ερώτημα συνεπώς είναι όχι πώς εξαπάτησε ο Σασούν αλλά γιατί και πώς το σύστημα νομιμοποιεί απατεώνες. Η συνέχεια εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ