Πόρισμα καταπέλτης – Αποδεσμεύθηκε σήμερα η Αστυνομική Αναθεώρηση της έρευνας 1968 για την ανατίναξη της πτήσης CY284

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεπαρκής, ελαττωματική με σοβαρές ελλείψεις, παραλείψεις… – Επιβεβαιώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές αρνήθηκαν συνεργασία στην έρευνα για το έγκλημα και δολοφονία των 66 αθώων ψυχών της πτήσης

Αποδεσμεύθηκε σήμερα (25.10.2023) το πόρισμα της πρόσφατης Αστυνομικής Αναθεώρησης (Review) για την έρευνα που διεξήγαγε η ίδια η Μητροπολιτική Αστυνομία το 1968 για την ανατίναξη του αεροπλάνου των Βρετανικών Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, Κομήτη 4Β, πτήσης Κυπριακών Αερογραμμών CY 284, 12 Οκτωβρίου 1967 από Αθήνα προς Λευκωσία. Και το οποίο έπεσε στην περιοχή Καστελορίζου μοιρασμένο στα δύο, από έκρηξη βόμβας, με θύματα όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα, σύνολο 66 αθώες ψυχές.

Διαβάστε ακόμα: Πτήση CY284: Η άγνωστη τραγωδία, το μυστήριο – Μαρτυρίες στο SigmaLive

Επίσης:«Πτήση CY 284 – Bealine Charlie Oscar – Η πραγματική ιστορία πίσω από μια ξεχασμένη θηριωδία»

To πόρισμα είναι καταπέλτης τόσο για τον τρόπο με τον οποίο ερεύνησαν το έγκλημα της ανατίναξης του αεροπλάνου, όσο και για τη στάση των κυπριακών Αρχών. Εντοπίζει και επικρίνει σοβαρές παραλείψεις, ελλείψεις και αδυναμίες που δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι το πόρισμα ήταν ανεπαρκές κατόπιν καθοδήγησης του Φόρεϊν Όφις, που δεν ήθελε σε περίπτωση εντοπισμού πολιτικής ανάμειξης να προχωρούσαν και επικρίνει τον αποπροσανατολισμό της έρευνας, αποφεύγοντας να ερευνήσει τα δημοσιεύματα για δολοφονία του Στρατηγού Γρίβα. Αποκαλύπτει την αρνητική στάση των Ελλαδικών αλλά επιγραμματικά των κυπριακών Αρχών να συνεργαστούν για την έρευνα του εγκλήματος.

Ακούστε την ανταπόκριση της ερευνήτριας- δημοσιογράφου Φανούλας Αργυρού στην εκπομπή ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, με τον Μάριο Πούλλαδο:

Περισσότερες πληροφορίες και εμπεριστατωμένη ανάλυση αυτή την Κυριακή (29.20.2023) αποκλειστικά στη “Σημερινή”

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ