Αλλαγές στη Δανία: Απαγορεύεται το δημόσιο κάψιμο του Κορανίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Δανίας υπέβαλε σήμερα ένα τροποποιημένο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την καύση του Κορανίου στην επικράτειά της, μετά τις αντιρρήσεις για την πρώτη έκδοση του νομοσχεδίου που αφορούσε περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και δυσκολίες στην εφαρμογή.

«Το σχέδιο νόμου περιορίζεται συγκεκριμένα  στη στόχευση της ακατάλληλης μεταχείρισης σημαντικών γραπτών θρησκευτικής σημασίας», όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αρχική έκδοση προοριζόταν να αναφέρεται στη βεβήλωση όλων των αντικειμένων σημαντικής θρησκευτικής σημασίας.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να εξεταστεί σε συνεδρίαση του Folketing, του κοινοβουλίου της Δανίας, στις 14 Νοεμβρίου.

Στα τέλη Αυγούστου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ψηφιστεί νόμος για το θέμα, αφού οι περιπτώσεις καύσης Κορανίου σε δανικό έδαφος προκάλεσαν οργή στις μουσουλμανικές χώρες και απείλησαν την εθνική ασφάλεια.

Το πρώτο σχέδιο νόμου επικρίθηκε αφενός από όσους πίστευαν ότι επαναφέρει την ποινικοποίηση της βλασφημίας και αφετέρου από νομικούς που πίστευαν ότι η εφαρμογή θα ήταν δύσκολη.

«Με τις αλλαγές που προτείνονται σήμερα, ο νόμος θα είναι πιο κατανοητός, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας στα δικαστήρια», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Peter Hummelgaard, τονίζοντας ότι η τρομοκρατική απειλή για τη χώρα έχει αυξηθεί.

(πρακτορεία)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ