Που αποσκοπεί ο ανελέητος βομβαρδισμός της Γάζας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήθος δημοσιευμάτων θέλουν δεκάδες χιλιάδες ένοπλους της Χαμάς να κρύβονται στο τεράστιο δίκτυο με σήραγγες στη Γάζα.

Κάτι τέτοιο βέβαια επιβεβαιώνεται και από τα βίντεο που έχει δώσει στην δημοσιότητα η ίδια η Χαμάς, όπου δείχνει τους ένοπλους να κινούνται κάτω από τη γη και μάλιστα, να εξέρχονται από ειδικές εξόδους.

Το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Maariv, παρομοιάζει τα τούνελ της Γάζας με «κόλαση».

IMG 4184 1
Κόλαση επί της γης, κόλαση και κάτω από αυτή στη Γάζα…

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο σηράγγων στον κόσμο. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει 1.300 σήραγγες και το μήκος του είναι περίπου 500 χιλιόμετρα, ενώ ορισμένες από αυτές μπορούν να φτάσουν σε βάθος 70 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε τις σήραγγες στη Γάζα «υπόγεια κόλαση» και τόνισε ότι αντιπροσωπεύουν μια τεράστια πρόκληση για τον ισραηλινό στρατό.

Πριν από λίγο μάλιστα, επιβεβαιώνοντας αυτά που γράφουμε, ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι περισσότεροι από 150 υπόγειοι στόχοι καταστράφηκαν το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποιώντας πυρομαχικά υψηλής πρόσκρουσης «Bunker Busting», ενώ αξιωματικός του IDF δήλωσε:

«Χρησιμοποιούμε πυρά που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη Λωρίδα της Γάζας. Από τον αέρα, από το έδαφος ή από το υπόγειο, ο Ισραηλινός στρατός θα εξολοθρεύσει κάθε ανώτερο ή κατώτερο τρομοκράτη και κάθε τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Γάζα ισοπεδώνεται κυριολεκτικά, προκειμένου τα ερείπια να κλείσουν τις εξόδους των τούνελ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χερσαία εισβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ