Σοβαρότατη καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα στοχοποίησης και επιθέσεων σε βάρος Δικαστικών Λειτουργών από παράγοντες του ποδοσφαίρου».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται σε εξαιρετικά σκληρό ύφος και είναι εξόχως αποκαλυπτική:

Στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων του ποδοσφαίρου έχει τεθεί από χθες μία εξαίρετη Δικαστής, όπως καταγγέλλει η κορυφαία ένωση λειτουργών της Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει και καταγγέλει τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση, που υφίσταται από χθες η Πρόεδρος του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου (super league) από παράγοντες του ποδοσφαίρου, με άκρως προσβλητικές εκφράσεις, που εξωθούν τμήμα της φίλαθλης κοινής γνώμης σε επιθετικές, σε βάρος Δικαστικών Λειτουργών, συμπεριφορές.

Η διαφύλαξη των Αρχών του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και υγείας όλων των πολιτών από φαινόμενα βίας εντός και εκτός γηπέδων, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Δηλώνουμε μηδενική ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές παραγόντων και κύκλων του ποδοσφαίρου, που, δρώντας οργανωμένα, στοχοποιούν Δικαστικούς Λειτουργούς ευτελίζοντας τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία και που θεωρούν ότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι δεν ισχύουν για τους ίδιους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες στα αρμόδια θεσμικά, εθνικά και ευρωπαϊκά, όργανα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ