Τουρκικό φόρουμ στο Κοσσυφοπέδιο – έκκληση για επενδύσεις στην ‘καρδιά των Βαλκανίων’

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική ένωση ÜTİK- “Συμβούλιο Παραγωγής και Εμπορίου”, με το δήμο της πόλης Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου διοργάνωσε επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο παραβρέθηκαν Τούρκοι και Κοσοβάροι επιχειρηματίες, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.

 Από πλευράς Τουρκίας συμμετείχαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατασκευών, του αυτοκινήτου, του εργαστηριακού εξοπλισμού, των αγροτικών μηχανημάτων, της εκπαίδευσης και της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο Οζκάν Πινάρ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ÜTİK, είπε ότι συγκέντρωσαν επιχειρηματίες μέλη της ÜTİK και επιχειρηματίες από το Πρίζρεν.

Στόχος του φόρουμ ήταν να ανεβάσουν τις υπάρχουσες σχέσεις σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με τον  Πινάρ: «Τόσο το Κοσσυφοπέδιο όσο και η Τουρκία έχουν διαχειριστικές προσεγγίσεις που αλληλοϋποστηρίζονται με κάθε έννοια και αλληλοϋποστηρίζονται στη διεθνή σκηνή. Αγαπάμε ήδη πολύ τα Βαλκάνια. «Είναι πολύ συμφέρουσα από πλευράς logistics, ακριβώς δίπλα μας και έχει πολλά πλεονεκτήματα στην ευρωπαϊκή διαδρομή», είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώ τους επιχειρηματίες να επενδύσουν»

Τονίζοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία στα Βαλκάνια, ο Πινάρ σημείωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο απέχει σχεδόν εξίσου από όλες τις βαλκανικές χώρες λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Ο Πινάρ δήλωσε ότι το Πρίζρεν έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία γιατί είναι μια πόλη όπου ζει μεγάλος αριθμός τουρκικού πληθυσμού.

 «Υπάρχει ένα ρητό στα τουρκικά»,είπε, «η αγάπη θέλει προσπάθεια». 

Ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους να δείξει την αγάπη του. Λέμε ότι τώρα θα πρέπει να μπορούμε να συζητάμε άμεσες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας αντί για εισαγωγές και εξαγωγές. Ως εκ τούτου, καλώ όλους τους επιχειρηματίες σε αυτή την περιοχή που αγαπάμε, το Κοσσυφοπέδιο και το Πρίζρεν, να δείξουν την αγάπη τους, δηλαδή να επενδύσουν».

Στο φόρουμ παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής του Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης από τη Σακάρια, Μουράτ Καγιά, ο Γενικός Πρόξενος της Πρίζρεν της Τουρκίας Τζελάλ Ντογάν, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρίζρεν Λεβέντ Μπους, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων της Πρίζρεν Σαλί Σαλάχ και επιχειρηματίες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ