Μίλοραντ Ντόντικ: Σε αυτόν τον αιώνα χρειαζόμαστε ένα μεγάλο σερβικό κράτος με το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Ρεπούμπλικα Σέρπσκα) , Μίλοραντ Ντόντικ, είπε ότι σε αυτόν τον αιώνα «οι Σέρβοι πρέπει να έχουν ένα ενιαίο κράτος», το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

«Ζούμε σε μια εποχή που σε λίγα χρόνια ή δεκαετίες θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια διαμόρφωση. Οι Σέρβοι δεν πρέπει να εκπλήσσονται, αλλά τώρα πρέπει να πούμε ότι σε αυτόν τον αιώνα θέλουμε ένα ενιαίο κράτος, αποτελούμενο από τη Σερβία, τη Δημοκρατία Σέρπσκα και, αν είναι δημοκρατική απόφαση, επίσης από το Μαυροβούνιο», είπε στην Vijesti .

1 302

Δήλωσε ότι θα έπρεπε να γίνει μια «μεγάλη πανσερβική συνέλευση», από την οποία θα έβγαινε αυτό το μήνυμα. Για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου είπε ότι «η σερβική εθνική και κρατική πολιτική πρέπει να παραμείνει αφοσιωμένη σε αυτό».

«Πρέπει να πω ότι (ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ) Βούτσιτς επανέφερε αυτό το ζήτημα στη διεθνή σκηνή μέσω της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, αλλά και μέσω της διαδικασίας απόσυρσης της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου από σημαντικό αριθμό χωρών. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια σωστή, σταθερή και μακροπρόθεσμη λύση, και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και της Αμερικής. Η μόνη λύση είναι η Δημοκρατία Σέρπσκα, η Σερβία και τα σερβικά εδάφη, το Κοσσυφοπέδιο και φυσικά η επιστροφή του Μαυροβουνίου στη σερβική εθνική οντότητα, γιατί αναμφίβολα ανήκει στη χώρα», πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι ένα ενιαίο κράτος πρέπει να σχηματιστεί με δημοκρατικά μέσα και πολιτικά μέτρα, όχι με πόλεμο και να αφεθεί στις επόμενες γενιές.

(Vijesti)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ