Πάνω απο 400 μεταναστες εμπόδισαν τον απόπλου πλοίου στη Ρόδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα από 400 μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατηγού πλοίου ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το «νησί των ιπποτών».

Οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Νήσος Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες του πλοίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη και η προσέγγιση του επιβατικού «Νήσος Πάτμος» που για λόγους ασφαλείας πιθανότατα να δέσει σε άλλο σημείο του λιμανιού και για το γεγονός έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος».

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη

«Τίποτα ευκολότερο για εμάς από το να δηλώσουμε, το αληθές, ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όμως, δεν πράξαμε αυτό. Δηλώσαμε παρόντες από την πρώτη στιγμή όπως κάνουμε σταθερά χρόνια τώρα και πρόθυμοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του, πραγματικά, εξαιρετικά μεγάλου, προβλήματος.

Όμως, αυτό όχι για να γίνουμε το άλλοθι κανενός. Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος.

Αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη. Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και να φταίει μόνο η γεωγραφία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ