Σάλο προκάλεσαν οι επικριτικές δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλο προκάλεσαν οι επικριτικές δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ λέγοντας πως δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ πως η Χαμάς σχεδίαζε την την επίθεσή της στις 7 Οκωβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ αποποιήθηκε των ευθυνών του για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ κατηγορώντας τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ωστόσο αργότερα απέσυρε τα εν λόγω σχόλια και ζήτησε συγγνώμη.

Όπως ήταν φυσικό οι παρατηρήσεις του Νετανιάχου προκάλεσαν τριγμούς εντός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου την ώρα που το Ισραήλ έχει περάσει στη δεύτερη φάση του πολέμου κατά της Χαμάς πραγματοποιώντας την πολυαναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση και αρκέστηκε να πει:«Τώρα είμαστε σε πόλεμο, είμαστε εστιασμένοι στον πόλεμο».

Όσον αφορά στην ανάρτηση του Νετανιάχου η οποία πλέον έχει διαγραφεί, ανέφερε: «Ποτέ και σε κανένα στάδιο δεν υπήρξε προειδοποίηση που να δόθηκε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και του επικεφαλής της Σιν Μπετ, εκτίμησαν πως η Χαμάς είχε αποθαρρυνθεί και ενδιαφερόταν για μια διευθέτηση».

Η συγγνώμη Νετανιάχου

Λίγες ώρες αργότερα ο Νετανιάχου προχώρησε σε νέα ανάρτηση μέσω της οποίας ζήτησε συγγνώμη για τα προηγούμενα σχόλιά του.

«Έκανα λάθος», έγραψε σε ανάρτηση του στο X προσθέτοντας πως οι παρατηρήσεις του «δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει και ζητώ συγγνώμη για αυτό». Στη συνέχεια επισήμανε την πλήρη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ. «Δίνω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των τμημάτων ασφαλείας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ