Το Ιραν απειλεί Ισραηλ και Αμερικανους: Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης, αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες προειδοποιήσεις εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ για τα όσα  κατακριτέα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το «σφυροκόπημα» των ισραηλινών στρατευμάτων έχει αιματοκυλήσει τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού αυτού θυλάκου, παρά τις συνεχείς προτροπές διεθνών οργανισμών για κατάπαυση πυρός.

Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος Έμπραχιμ Ραΐσι δήλωσε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα, εντείνοντας την επίθεσή του κατά της Χαμάς, έχουν «τραβήξει πολύ μακριά», ξεπερνώντας «τις κόκκινες γραμμές» και απείλησε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει κι «άλλες πλευρές» να «περάσουν στη δράση». «Τα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας, από ανθρωπιστική και στρατιωτική άποψη, ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές και μπορεί να αναγκάσουν άπαντες να δράσουν», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ραΐσι σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Al Jazeera.

«Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης, αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε ο Ραΐσι. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «το Ιράν θεωρεί καθήκον του», να υποστηρίξει «τον άξονα της αντίστασης», ο οποίος περιλαμβάνει ένοπλες οργανώσεις, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά επισήμανε πως «οι οργανώσεις της αντίστασης είναι ανεξάρτητες, όσον αφορά τις απόψεις τους, τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους».

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητές μας», τις στρατιωτικές και «γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο αυτές να νικηθούν», υποστήριξε ο Ραϊσί, αναφερόμενος στο «απευθείας μήνυμα» που είχε απευθύνει την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποιώντας τον κατά οποιασδήποτε νέας επίθεσης εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, επιρρίπτοντας στο Ιράν μέρος της ευθύνης για τις πρόσφατες επιθέσεις προς αμερικανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ, όπου και τραυματίστηκαν περίπου είκοσι Αμερικανοί στρατιώτες.

«Οι χώρες που δεν υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν υπερασπίζονται αυτούς που σκοτώνονται κατά την θεμιτή υπεράσπιση της χώρας τους και της γης τους», κατέληξε ο Ραϊσί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ