Bloomberg: Ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ από το λιμάνι Τζεϊχάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Bloomberg , το δεξαμενόπλοιο με το όνομα Seaviolet, που μετέφερε ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από το Αζερμπαϊτζάν, απέπλευσε από το λιμάνι Τζεϊχάν της Τουρκίας στις 21 Οκτωβρίου με προορισμό το ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Ισραήλ στην Ασκελόν υπέστη ζημιές στην τελευταία επίθεση από μαχητές της Χαμάς, το λιμάνι του Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή η κατάσταση δείχνει ότι το Ισραήλ μπορεί να συνεχίσει αδιάκοπα τις εισαγωγές πετρελαίου παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με την είδηση, το δεξαμενόπλοιο 900 μέτρων με το όνομα Seaviolet, φεύγοντας από το λιμάνι Τζεϊχάν, μετέφερε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από το Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ.

Παρόλο που το δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται επίσημα στο λιμάνι της Άκαμπα της Ιορδανίας, ορισμένες πηγές μιλώντας στο Bloomberg επιβεβαίωσαν ότι τα βαρέλια που αγόρασε η Paz Oil θα παραδοθούν στο λιμάνι του Εϊλάτ στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία αυτή δημοσιεύτηκε σήμερα και από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ