Επιχείρηση κατευνασμού του Ερντογαν απο τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Ταγίπ Ερντογάν να εξακολουθεί τις τελευταίες ημέρες να καλλιεργεί κλίμα πόλωσης με τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις υποστήριξής του στη Χαμάς, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, για να προλάβουν τα χειρότερα.

Ως εκ τούτου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε  με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, προτρέποντάς τον πει στο… αφεντικό του να ρίξει τους τόνους.

«Μίλησα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για τις προσπάθειές μας να αποτρέψουμε τη διασπορά της σύγκρουσης στη γύρω περιοχή, να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση των αμάχων και να ενισχύσουμε την ανθρωπιστική στήριξη. Συζητήσαμε επίσης για την επικύρωσης της συμφωνίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο X (πρώην Twitter).

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι είναι αναγκαίο το Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του από την τρομοκρατία, με τρόπο ώστε να προστατεύονται οι άμαχοι. Τόνισε δε ότι είναι ανάγκη «να αυξηθεί αμέσως και σημαντικά» η ανθρωπιστική βοήθεια που περνά στη Γάζα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Σημειώνεται πως αυτή ειναι και η πρώτη παρέμβαση Μπάιντεν, από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ