Κως: Απόβαση μεταναστών με βάρκες με το λιμενικό σε ρόλο παρατηρητή, ενώ το ΚΥΤ ειναι ασφυκτικά γεμάτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωϊ του Σαββάτου (28/10), ομάδα μεταναστών, εφτασε στην παραλία Θερμά. Συνολικά εκείνο το πρωί, 50 τουλάχιστον μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Κω.

Το λιμενικό, οχι μόνο της Κω, αλλά και των υπολοίπων νησιών, ουσιαστικά έχει καταστεί “παρατηρητής” των παράνομων διελεύσεων και αρκείται στην καταγραφή και τη… διάσωση όπως αναφέρει στα δελτία τύπου που εκδίδει. Καμιά αποτρεπτική ενέργεια, καμιά ουσιαστική παρουσία, παρά μόνο καταγραφή. Την ίδια στιγμή το κέντρο φιλοξενίας στην Κω, έχει γεμίσει ασφυκτικά και για αυτό τον λόγο, μετανάστες έχουν μεταφερθεί και στο παλιό ΚΥΤ, κάποιοι μάλιστα λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, κοιμούνται στην ύπαιθρο…

Την ίδια ώρα στη Ρόδο, 300 μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλουν σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά, καθώς διαμένουν στο δρόμο. Σαράντα από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ της Μαλακάσας.

IMG 5548

Η κυβέρνηση αν δεν λάβει άμεσα μέτρα, θα βρεθεί θα κληθεί να διαχειριστεί μια εφιαλτική κατάσταση που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Γιατί καλές οι φωτογραφίες και τα λόγια από τηλεοράσεως, αλλά η πραγματικότητα στο μεταναστευτικό, είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται πράξεις.

Με πληροφορίες απο το lawandorder.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ