Ακριβεια: Μέτρα-κοροϊδία και παιχνίδι υπομονής με τις αντοχές του κόσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ακρίβεια αποτελεί τεράστιο ζήτημα αλλά πάμε καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν» ξεστόμισε με τηλεοπτική (μία ακόμη) παρέμβασή του ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, ξεχνώντας μάλλον να αναφερθεί στην ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια και στις άδειες τσέπες του καταναλωτικού κοινού!

Αναφερόμενος στην… αντιμετώπιση της ακρίβειας είπε πως «το Kαλάθι του Νοικοκυριού πήρε δύο χρυσά μετάλλια από τον Economist και θα συνεχίσει σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου», κάτι που προφανώς βέβαια είναι ημίμετρο. Παράλληλα, είπε πως «το μέτρο του 5% με τα ταμπελάκια σε 233 προϊόντα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Η Ελλάδα είναι στους 5 χαμηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα στην Ευρώπη, με πληθωρισμό που αγγίζει το 9,8%». Στοιχεία που αφενός από όπου κι αν πηγάζουν δεν μας κάνυν σοφότερους, ούτε… πλουσιότερους, ούτε γεμιζουν τιε τσέπες μας.

Για το θέμα δε των πολυεθνικών δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και πως η διαφορά τιμολόγησης ανά χώρα στις πολυεθνικές είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα, γιατί πάντα βρίσκουν τρόπο να ξεγλιστράνε», αφήνοντας πάλι κενά για περιθώρια για παρερμηνείες. Όσο για την πλήρη κατάργηση της παρακράτησης στην σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων είπε: «Θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Πλέον με τον νέο νόμο τα ένσημα που θα πληρώνονται θα προστίθενται στην σύνταξη αυξάνοντάς την. Προϋπόθεση για την έκδοση σύνταξης είναι η παύση της εργασίας», με τις τοποθετήσεις του να δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των 534 ευρώ προς τους πληγέντες στην Θεσσαλία τόνισε, αφήνοντας υποσχέσεις: «Αυτή την εβδομάδα θα πάρουν τα χρήματα οι περισσότεροι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ