Την Παρασκευή πανηγύριζε για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και σημερα ζητά την παραίτηση του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοναδικές στιγμές ζουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί Λευτέρη Αυγενάκη.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μέσα σε 3 μέρες το υπουργείο άλλαξε γνώμη και ενώ πανηγύριζε τις επιτυχίες της διοίκησης ενός οργανισμού, τώρα ζητά την παραίτησή του!

Ο λόγος γίνεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον οργανισμό που δίνει τις επιδοτήσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για το 2023 και ο Λ. Αυγενάκης πανηγύριζε με δελτίο τύπου (https://www.minagric.gr/2013-04-05-10-13-09/ministry-example/ypaat-grafeio-typou/deltiatypou/15450-dt271023b).

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τα πολλά λάθη που προέκυψαν από τις ανακοινωθείσες επιδοτήσεις υποχρέωσαν τον Λ. Αυγενάκη από τους πανηγυρισμούς του «ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει σταθερός στη στήριξη των παραγωγών γεωργών και κτηνοτρόφων προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα», να ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ!

«Δεδομένων των λαθών που έγιναν και είναι αδικαιολόγητα ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης», ομολόγησε ο Λ. Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής όταν τον ρώτησε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

«Επιβεβαιώσατε ότι ζητήσατε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Βέβαια σε αυτό εσείς δεν έχετε εμπλοκή. Δύο τινά συμβαίνουν: ή είναι ομολογία αποτυχίας ή αποποίηση ευθυνών. Έχετε 5 χρόνια κάθε φέτος και χειρότερα οι επιδοτήσεις. Αυτή είναι η απάντηση στους αγρότες; Να βλέπουν κουτσουρεμένες τις επιδοτήσεις και να μην ξέρουν τον λόγο;», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ