Η Χεζμπολάχ εκκένωσε το αρχηγείο της στη νότια Συρία μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ εκκένωσε ορισμένα από τα στρατιωτικά της αρχηγεία στη δυτική περιφέρεια της Δαμασκού και τα μετέφερε κοντά στα σύνορα του Λιβάνου μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό προχθες το απόγευμα, Παρασκευή, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Zaman Al Wasl» ανέφερε ότι η πολιτοφυλακή ‘Χεζμπολάχ’ εκκένωσε δύο αρχηγεία και τρία στρατιωτικά σημεία στην περιοχή που συνδέει το  Μιζράτ Μπέιτ Τζαν στη δυτική περιφέρεια της Δαμασκού και την περιοχή «Χαντέρ» στην περιοχή της Κουνέιτρα κοντά τα σύνορα με το Ισραήλ. Η απόσυρση περιελάμβανε την εκκένωση του περιεχομένου του στρατιωτικού αρχηγείου και των φυλακίων και τη μετακίνησή τους προς τη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι η εκκένωση ακολούθησε απευθείας εντολές της ηγεσίας της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ μετά την πτώση οβίδας κοντά στην πόλη Χαντέρ στη βόρεια Κουνέιτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στα διοικητικά σύνορα με τη δυτική περιφέρεια της Δαμασκού.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ότι η πολιτοφυλακή απέσυρε περισσότερους από 40 μαχητές από τις τοποθεσίες που εκκένωσε, επιπλέον δύο φορτηγών οχημάτων φορτωμένων με όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο μιας σοβαρής προειδοποίησης στις αγροτικές περιοχές της Δαμασκού που έλαβαν η Ιρανικές πολιτοφυλακές που μεταφέρθηκαν στην περιοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισε θέσεις βαρέως πυροβολικού που ανήκουν στο συριακό καθεστώς στη νοτιοδυτική Συρία, στην περιοχή Κουνέιτρα, ως απάντηση στην εκτόξευση οβίδας που έπεσε στην περιοχή του Γκολάν ώρες νωρίτερα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Ισραήλ χτύπησε και κατέστρεψε ένα σταθμό ηλεκτρονικών πληροφοριών και παρατήρησης της Χεζμπολάχ στην ίδια περιοχή.

Πρόσφατα, έχουν ληφθεί πολλές αναφορές ότι το Ιράν έχει προωθήσει χιλιάδες μαχητές σιιτικής πολιτοφυλακής πιστούς σε αυτό από την ανατολική Συρία και το Ιράκ στην περιοχή Κουνέιτρα, οπλισμένους με βαρέα και μεσαίου μεγέθους όπλα, και έχουν επίσης εξοπλιστεί με αεροχήματα αυτοκτονίας και βαριούς όλμους, ρουκέτες.

Το Ιράν προτιμά οι σιιτικές πολιτοφυλακές του, που μεταφέρθηκαν στην περιοχή, να απορροφούν τις επιθέσεις του Ισραήλ σε περίπτωση τοπικής σύγκρουσης, και όχι τα μέλη της Χεζμπολάχ τα οποία συντηρεί το Ιράν για να τα χρησιμοποιήσει,  σε περίπτωση που το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιτεθούν και να καταστρέψουν το πυρηνικό του έργο.

Nziv

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ