Ένταση στα Εξαρχεια – Πεφτουν μολότοφ – Πεφτει ξυλο απο τα ΜΑΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ένταση απόψε στα Εξάρχεια, με συμμετέχοντες στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας για τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι της 16χρονης, μετά από τη σαββατιάτικη αντιφασιστική συναυλία, να συγκεντρώνονται στην πάντα εύφλεκτη αυτή περιοχή της Αθήνας και να επιδίδονται σε «οδομαχίες» με τα ΜΑΤ.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν, ως είθισται, με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την 16χρονη, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο. Μάλιστα, για την υπόθεση ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει και παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, ώστε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να εξακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Τη σχετική έρευνα έχει αναλάβει να διενεργήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία της εισαγγελέως που ανέλαβε την προκαταρκτική. Η Εισαγγελία έχει ζητήσει να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης, όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα, να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου, καθώς επίσης να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ