Ισραήλ: Οι εισαγωγές αιγυπτιακού φυσικού αερίου μειώθηκαν στο μηδέν μετά τον πόλεμο στη Γάζα – Έκλεισε το πεδίο Tamar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Κυριακή, το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Αιγύπτου μειώθηκαν στο μηδέν, από τα 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα, αυξάνοντας το ποσοστό των διακοπών ρεύματος.

Το υπουργικό συμβούλιο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αύξησε τις χρονικές περιόδους διακοπών ρεύματος ως αποτέλεσμα της αύξησης της κατανάλωσης, ταυτόχρονα με τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου, ενώ μειώθηκε και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτόν τον μήνα, η Chevron έκλεισε το ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Σντε Ταμ (Tamar) εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ανέστειλε τις εξαγωγές μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMG) που εκτείνεται από το Άσκελον στο νότιο Ισραήλ μέχρι την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος βασίζεται στις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ για να καλύψει μέρος της εγχώριας ζήτησης, καθώς και τις επανεξαγωγές.

Η ζήτηση φυσικού αερίου της Αιγύπτου αυξάνεται, ενώ η παραγωγή της έχει πέσει φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3 ετών. Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει ελλείψεις ενέργειας το καλοκαίρι, καθώς τα κύματα καύσωνα αυξάνουν τη ζήτηση για ψύξη, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ