Αγια Σοφιά: Οι Χριστιανοί θα πληρώνουν εισιτήριο για να μπουν στον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την οικονομική εκμετάλλευση της Αγίας Σοφίας, του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε ο «Σουλτάνος», ο οποίος από 15 Ιανουαρίου θα υποχρεώνει τους επισκέπτες να πληρώνουν εισιτήριο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους Τούρκους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, οι ξένοι που θα επισκέπτονται τον ναό που αποτελεί σύμβολο για τους χριστιανούς, θα πληρώνουν εισιτήριο από το νέο έτος:

«Οι επισκέψεις ξένων για τουριστικούς σκοπούς θα πληρώνονται από τις 15 Ιανουαρίου. Για Τούρκους πολίτες, η επίσκεψη και η λατρεία στην Αγία Σοφία θα είναι δωρεάν», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα αυξηθεί η ασφάλεια, στον ναό που από τότε που οι Τούρκοι τον μετέτρεψαν σε τζαμί, έχουν καταγραφεί ζημιές και συνθήκες εγκατάλειψης. «Μεταβαίνουμε στη χρήση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η ποιότητα και η ασφάλεια των επισκέψεων θα αυξηθούν» δήλωσε ο Ερσόι προσθέτοντας ότι από 15 Ιανουαρίου θα αλλάξουν οι είσοδοι στον ναό για να μην υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα σε επισκέπτες και Τούρκους που προσεύχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ