Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ας λέει ό,τι θέλει η Τουρκία, είναι πολύτιμος σύμμαχος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Τουρκία παραγωγικό μέλος του ΝΑΤΟ. Έτσι απάντησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, στις εκκλήσεις Αμερικανών βουλευτών να αποκλειστεί η Τουρκία από τη Συμμαχία λόγω της κριτικής για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούμε με την τουρκική ηγεσία. Ωστόσο, εξακολουθούμε να την θεωρούμε παραγωγικό και χρήσιμο μέλος του ΝΑΤΟ. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για τα θέματα στα οποία συμφωνούμε. Και επίσης κάνουμε σαφές όταν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας», είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για την ενίσχυση της Συμμαχίας.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε μια συγκέντρωση χιλιάδων στην Κωνσταντινούπολη, αποκάλεσε το Ισραήλ «κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών».

Υποσχέθηκε να κηρύξει το εβραϊκό κράτος «εγκληματία πολέμου» λόγω των ενεργειών του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ απέσυρε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ