Συγκλονιστική η Νίνα Κασιμάτη για το σκοτεινό σχέδιο Μητσοτάκη με την παροχή βίζας σε Τούρκους για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή την Τρίτη για την συμφωνία με την Τουρκία που αφορά στο Μεταναστευτικό και την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στην Άγκυρα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίνα Κασιμάτη αντιπαρατέθηκε σε έντονο ύφος με την Ντόρα Μπακογιάννη, από την οποία ζήτησε να διευκρινίσει τι ισχύει με το διμερές σύμφωνο τριών σημείων και συγκεκριμένα την βίζα για τα νησιά του Αιγαίου.

«Αυτή η Τουρκία θα λάβει για να εκπληρώνει τις διεθνείς της υποχρεώσεις ελληνικά εθνικά ανταλλάγματα; Θα λάβει την μετανάστευση Τούρκων πολιτών στα υπό αμφισβήτηση νησιά μας, για ένα χρόνο; Και προξενητής της ιδέας, για την διαχείριση του μεταναστευτικού, είστε εσείς; Αυτό περιλάμβανε το τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη; Πάρτε το πίσω. Ούτε να διανοηθείτε να υπογράψετε τέτοια συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό σας» τόνισε η Νίνα Κασιμάτη.

Επιπλέον, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης απαιτώντας να μην υπογραφεί καμία συμφωνία με την Τουρκία και να ενημερώσει διεξοδικά την Βουλή για την επίσημη επίσκεψη του Δημήτρη Καιρίδη στην Τουρκία και την διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι Ελλάδα πρέπει να αξιώνει από τον εαυτό της να παίξει τον δικό της ρόλο, ώστε «να περιοριστεί και να παταχθεί ο αναθεωρητισμός της γείτονος και να προαχθούν στην περιοχή τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και τα ιδεώδη του πολιτισμού μας για ειρήνη, ελευθερία, ισότητα, πρόοδο και ανθρωπισμό».

Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό και ρώτησε εάν έχουν αλλάξει.

«Έχω τελείως μπερδευτεί. Η παραδοσιακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πολύ κρίσιμο αυτή, ενόψει της ψηφοφορίας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, έχουν ταχθεί υπέρ και έχουν σκοπό να ψηφίσουν αυτή τη “μεσοβέζικη”, θα έλεγα εγώ, προσπάθεια, για μια συμφωνία, για τη μετανάστευση, αλλά και η παραδοσιακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ελληνοτουρκικά, είναι μια θέση την οποία πάρα πολύ καλά γνωρίζω, επί Τσίπρα. Εάν αυτή η θέση σήμερα έχει αλλάξει, από την εισηγήτρια, όπως ακούσαμε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι χρήσιμο να το ξέρουμε» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ