Ο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου δεν θα επιβιώσει πολιτικά από τον πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές λένε στον αμερικανικό οργανισμό μέσων ενημέρωσης «Politico»: Ο Λευκός Οίκος αναμένει ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα παραμείνει στην εξουσία για λίγους μόνο μήνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα επιβιώσει πολιτικά και μάλιστα του είπε σε μια από τις συνομιλίες τους ότι πρέπει να σκεφτεί τα μαθήματα που θα μεταφέρει στον διάδοχό του στην εξουσία.

Αυτό προέκυψε σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες (Τετάρτη) ο αμερικανικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, αρκετές πηγές ανέφεραν ότι ο Μπάιντεν και οι ανώτεροι βοηθοί του συζήτησαν αυτό το θέμα και ότι οι αμερικανικές προσδοκίες είναι ότι ο Νετανιάχου θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του για λίγους μόνο μήνες ή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αρχικής φάσης του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινωνούν με τους Μπένι Γκατζ, Ναφτάλι Μπένετ και Γιαΐρ Λαπίντ ως πιθανούς διαδόχους του Νετανιάχου. Παράλληλα, επισημαίνουν τη δυσκολία πρόβλεψης του πολιτικού μέλλοντος στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος διέψευσε τα όσα δημοσίευσε το Politico.

Πηγή του Λευκού Οίκου είπε: «Η αναφορά είναι ψευδής. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε από τον Πρόεδρο και δεν συζητείται τώρα. Η εστίασή μας τώρα είναι στην τρέχουσα κρίση», γράφει σήμερα η ισραηλινή ‘makan’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ