Σαλμάς σε Πλεύρη: Εγώ δεν υπηρέτησα ακροδεξιές θέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα του Θάνου Πλεύρη και του Μάριου Σαλμά. Ανταλλάσσουν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς από το βήμα της Βουλής και από τα κοινωνικά δίκτυα!

Η αφορμή για την κόντρα των δύο πρώην υπουργών Υγείας είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου (που είναι εκλογική περιφέρεια του Μ. Σαλμά) τον οποίο τον διόρισε ο Θ. Πλεύρης. Αυτή τη φορά το φυτίλι έβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που υπενθύμισε στη Βουλή την παλαιότερη κόντρα Πλεύρη – Σαλμά. «Υπάρχει μία τοποθέτηση νομίζω του κ. Σαλμά για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και έχω το δημοσίευμα. «Καρφιά για τον Πλεύρη από τον κ. Σαλμά»», είπε. Αρκούσε μόνο μία φράση. Ο Θ. Πλεύρης «το κράτησε» και απάντησε: «Το πρωί από αυτό εδώ το Βήμα ο κ. Φάμελλος εγκάλεσε εμένα, καταθέτοντας και δημοσίευμα, για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ότι τον τοποθέτησα γιατί δήθεν ήταν φίλος μου, επειδή έτσι είχε αναφερθεί συνάδελφος Βουλευτής. Σας διαβάζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα προσόντα που έχει σήμερα o διοικητής Αγρινίου: απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τριάντα χρόνια προϋπηρεσία σε ΙΑΣΩ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες και για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Γι’ αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, τολμά ο κ. Φάμελλος να έρχεται και να μιλά εδώ επικαλούμενος έναν Βουλευτή που προφανώς είχε ενοχληθεί γιατί δεν μπήκε αρεστός στο νοσοκομείο». Ο Μ. Σαλμάς απάντησε σκληρά με δική του ανάρτηση: «Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για την θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος όπως ο ίδιος μου είχε πει. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα. Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρινιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ