Επικίνδυνος εχθρός για τη Ρωσια πλέον η Πολωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε την Πολωνία.

Η Πολωνία που είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, θεωρείται πλέον, όπως είπε, από την Ρωσία ως «επικίνδυνος εχθρός και θα μπορούσε να χάσει την κρατική της υπόσταση αν συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της».

Ο Μεντβέντεφ, ως νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διατύπωσε την άποψή του σε άρθρο 8.000 λέξεων για τις ρωσοπολωνικές σχέσεις. «Εάν δεν υπάρχει ελπίδα για συμφιλίωση με τον εχθρό, η Ρωσία θα πρέπει να έχει μόνο μία και πολύ σκληρή στάση όσον αφορά την τύχη του», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Η ιστορία έχει δώσει περισσότερες από μία φορές μια ανελέητη ετυμηγορία στους αλαζόνες Πολωνούς: όσο φιλόδοξα κι αν είναι τα ρεβανσιστικά σχέδια, η κατάρρευσή τους μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της πολωνικής κρατικής υπόστασης στο σύνολό της».

Ο πόλεμος εξάλλου στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις Βαρσοβίας και Μόσχας σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα. Οι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι οι απόψεις Μενβέντεφ αντανακλούν στον τρόπο σκέψης που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια του Κρεμλίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ