Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμη να απομακρύνει τους πολίτες της από τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου χίλιοι Ρώσοι πολίτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να εκκενωθούν από τη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να επιλυθεί το ζήτημα της διεξαγωγής αυτής της εκκένωσης.

Αυτό ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ Ανατόλι Βικτόροφ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκκένωση πολιτών με ρωσικά διαβατήρια μόλις ανοίξουν τα σύνορα. Οι αρχές εργάζονται επί του παρόντος ενεργά με τις αιγυπτιακές αρχές για το θέμα αυτό.

Η Ζαχάροβα δήλωσε συγκεκριμένα όπως δημοσιεύει το Tass:

«Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να επιλυθεί το ζήτημα της εκκένωσης των συμπατριωτών που ζήτησαν βοήθεια από τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως γνωρίζετε, περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί σε λίστες εκκένωσης».

Ταυτόχρονα, η Ζαχάροβα τόνισε ότι η ρωσική πλευρά αναμένει σύντομα «να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις για την οργάνωση ασφαλούς διέλευσης μέσω του σημείου ελέγχου της Ράφα στο αιγυπτιακό έδαφος».

 Υπενθύμισε ότι η Μόσχα συνεχίζει τις ενεργές προσπάθειες για να εξασφαλίσει την ταχεία εκκένωση από τη Γάζα μιας ομάδας Ρώσων και μελών των οικογενειών τους, καθώς και πολιτών άλλων κρατών που έχουν ζητήσει βοήθεια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ