Αποτυχία του ισραηλινού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού «Tiger»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Βρίσκονταν μέσα σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού «Tiger» ισραηλινής κατασκευής, το οποίο καταστράφηκε από αντιαρματικό πύραυλο.

Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους που οδήγησε στο θάνατο Ισραηλινών στρατιωτών μέσα στο όχημα «Tiger». Το τεθωρακισμένο όχημα είχε δεχθεί στο παρελθόν επίθεση από μαχητές στη Γάζα, αλλά δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το περιστατικό δείχνει ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αναπτύξουν νέα όπλα ικανά να διεισδύσουν στις οχυρώσεις της δεξαμενής «Tiger».

Επισημαίνει επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός έχει παραμελήσει τα τελευταία χρόνια τη διαδικασία οχύρωσης των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο ‘Walla’  το 2004, πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένα στρατιωτικό όχημα M113 που ανατινάχθηκε. Αυτό το περιστατικό οδήγησε τον ισραηλινό στρατό να ξεκινήσει ένα έργο για την ανάπτυξη ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, που το ονόμασαν «Tiger».

Το «Tiger» σχεδιάστηκε για να είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα ικανό να αντέχει πυραύλους κατά της θωράκισης. Ήταν επίσης εξοπλισμένο με ισχυρό κινητήρα και προηγμένα αμυντικά συστήματα.

 

Αλλά το 2014, ο στρατός των ΗΠΑ αγόρασε 3 τάνκερ Tiger για δοκιμή. Αυτά τα οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών, γεγονός που πυροδότησε κριτική για το επίπεδο οχύρωσής τους.

Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Ισραηλινού Στρατού να προστατεύει τους στρατιώτες και μπορεί επίσης να οδηγήσει στην επανεξέταση των βαθμών ασφαλείας κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ