Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροχήματα πετούν πάνω από τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ουρανό της Γάζας σε αναζήτηση ομήρων που είχε συλλάβει η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν αεοροχήματα (drones) συλλογής πληροφοριών πάνω από τη Γάζα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι πτήσεις πραγματοποιούνται για περισσότερο από μια εβδομάδα (με πιθανότητα εντοπισμού τους από τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλον ηλεκτρονικό εξοπλισμό).

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την αραβική ‘Μέση Ανατολή’,  λένε ότι δέκα αγνοούμενοι Αμερικανοί μπορεί να είναι μεταξύ των περισσότερων από 200 ανθρώπων που κρατούνται στη Γάζα και πιστεύεται ότι βρίσκονται στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς.

Την Πέμπτη, οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη της Γάζας, την κύρια πόλη της Λωρίδας, στο πλαίσιο της επίθεσής τους στη Χαμάς, η οποία εξαπολύει επιθέσεις από σήραγγες.

Οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε ότι η ισραηλινή αντίδραση στον θύλακα, ο οποίος έχει πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 9.061 ανθρώπους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ