Αλβανία: Αεροπλάνο έχασε τον ένα κινητήρα του στα 11 χιλιάδες μέτρα πάνω από την Αδριατική Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αεροπλάνο της γραμμής Τίρανα-Μπολόνια έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μπάρι, ο ένας από τους δύο κινητήρες του χάλασε 11.000 μέτρα πάνω από την Αδριατική Θάλασσα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Το αεροσκάφος που απογειώθηκε από  Ρίνας με προορισμό την Μπολόνια της Ιταλίας υπέστη δυσλειτουργία σε έναν από τους δύο κινητήρες του και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπάρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica:

Πετούσε στα 11 χιλιάδες μέτρα πάνω από την Αδριατική Θάλασσα, κοντά στο Gargano, όταν μια βλάβη στον δεξιό κινητήρα ανάγκασε την πτήση Albawings AWT 229 Τίρανα-Μπολόνια να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Μπάρι, μία ώρα μετά την απογείωση από την αλβανική πρωτεύουσα.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου γύρω στις 13:12 όταν το αεροπλάνο έκανε εκτροπή ενώ βρισκόταν στην ακτή του Βιέστε.

1 35

Το Boeing 737, που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια, προσγειώθηκε στο Μπάρι με έναν μόνο κινητήρα σε λειτουργία.

Οι ελιγμοί έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο του Μπάρι προκάλεσαν επίσης καθυστερήσεις για άλλα αεροπλάνα κατά την αναχώρηση και την άφιξη. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στις εγκαταστάσεις ή στα οχήματα του αεροδρομίου, σημειώνει η Repubblica.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ