Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βουλίν αναφέρει τους λόγους παραίτησής του από διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλεξάνταρ Βουλίν, διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας- BIA, ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάλλει την αμετάκλητη παραίτησή του από τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη στα σερβικά ΜΜΕ αναφέρει τους λόγους της απόφασής του:

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η Σερβία αντιμετωπίζουν απειλές και εκβιασμούς που μπορούν να συγκριθούν μόνο με το αυστροουγγρικό τελεσίγραφο του 1914. Μας ζητείται να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο, να εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία Σέρπσκα και να πάψουμε να είμαστε κυρίαρχη χώρα και έθνος επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εάν συμφωνούσαμε να το κάνουμε, το επόμενο αίτημα θα ήταν η εκδίωξη των κινεζικών επενδύσεων, η άνευ όρων τεχνολογική και οικονομική εξάρτηση από τη Δύση, καθώς και η συνέχιση της πολιτικής και εδαφικής διάλυσης της Σερβίας και η αποδοχή των δυτικών αξιών στις οποίες δεν υπάρχει θέση για την παραδοσιακή οικογένεια και το έθνος, και τελικά για την κοινωνική δικαιοσύνη.

 Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ψάχνουν το κεφάλι μου ως προϋπόθεση για να μην επιβληθούν κυρώσεις στη Σερβία.

 Δεν είμαι η αιτία του εκβιασμού και της πίεσης στη Σερβία και στον σερβικό κόσμο, αλλά δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνω η αιτία του εκβιασμού και της πίεσης στη Σερβία και στον σερβικό κόσμο.

Γι’ αυτό υποβάλλω την αμετάκλητη παραίτησή μου από τη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών – BIA.

Οι κυρώσεις που μου επιβλήθηκαν είναι απόδειξη του επίμονου αγώνα μου για την ενότητα των Σέρβων, αλλά η επιβολή κυρώσεων στη Σερβία, για την οποία θα χρησιμοποιούταν η συνεχής ηγεσία μου στη BIA, θα ήταν απόδειξη του εγωισμού μου.

Ο πρώτος δείκτης της ορθότητας της απόφασής μου θα είναι οι υποκριτικές δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ και της ΕΕ στις οποίες θα ορκιστούν ότι δεν ήθελαν καν να μας επιβάλουν ποινές και κυρώσεις.

Η παραίτησή μου δεν θα αλλάξει την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ έναντι της Σερβίας, αλλά θα επιβραδύνει νέες απαιτήσεις και εκβιασμούς.

Δεν πήραν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν πήραν τη σερβική αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά πήραν ένα σερβικό κεφάλι.

Αρνούμαι να γίνω μέρος της αντιρωσικής και αντισερβικής υστερίας λόγω οποιασδήποτε θέσης, να πάψω να νοιάζομαι για τη Δημοκρατία Σέρπσκα και την επιβίωσή της και να πάψω να πιστεύω στο αναπόφευκτο της ένωσης των Σέρβων και της δημιουργίας του σερβικού κόσμου.

 Αρνούμαι να εγκαταλείψω την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και της αδελφοσύνης με τη Ρωσία και την Κίνα.

Αυτή είναι μια μικρή νίκη για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά και μια μεγάλη νίκη για μένα γιατί απέδειξα ότι η Σερβία και ο σερβικός λαός αξίζουν κάθε θυσία. Η θυσία μου είναι μικρή σε σύγκριση με το μεγαλείο των ιερών που υπερασπίζομαι.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Βούτσιτς για την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους Σέρβους και τη Σερβία και του ζητώ να παραμείνει πρόεδρος όλων των Σέρβων, ο τελευταίος ελεύθερος ηγέτης στην Ευρώπη, προς υπερηφάνεια όλων των Σέρβων. Ελπίζω ότι σε αυτές τις εκλογές θα αγωνιστούμε μαζί για μια ελεύθερη Σερβία.

Ζήτω η Σερβία

Ζήτω η Δημοκρατία Σέρπσκα

Ζήτω ο σερβικός κόσμος

Kurir.rs

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ