Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των υποκλοπών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα

Είμαι ο Θανάσης Καραμπάτσος και προσγειώθηκα εκτάκτως σήμερα στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Έχω την τιμή να σας αναγγείλω την απόλυτη δικαίωση του Documento.
Στο φύλλο της εφημερίδας που θα κρατήσετε αύριο στα χέρια σας θα διαβάσετε πρώτα πρώτα την ημερομηνία. Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, τεύχος 364.

Ακριβώς έναν χρόνο πριν –παρά μία ημέρα, 6 Νοεμβρίου 2022– είχε εκδοθεί το τεύχος 312 που είχε προκαλέσει σεισμό. Σε μαύρο φόντο ο τίτλος: «Αυτούς παρακολουθούσε». Κάτω έπεφταν τα ηχηρά ονόματα κάποιων από τους πολιτικούς που «άκουγε» ο πρωτομάστορας του Μαξίμου.

Κάποιοι έπεσαν –ή έκαναν ότι έπεσαν– από τα σύννεφα. Ακολούθησαν διαψεύσεις και η εσπευσμένη τηλεοπτική  συνέντευξη του πρωθυπουργού την επομένη, 7.11.2022. Πρώτη ερώτηση φυσικά ήταν το σκάνδαλο, στην οποία απάντησε επί λέξει χωρίς να κοκκινίζει: «Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος κ. Χατζηνικολάου. Έχουμε ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από ονόματα τα οποία δήθεν ήταν υπό παρακολούθηση, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό πράγματι συνέβαινε και χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με εμένα προσωπικά, που κατηγορούμαι ότι είμαι ο “ιθύνων νους” αυτής της σκευωρίας.

Κύριε Χατζηνικολάου, υπάρχει Έλληνας ο οποίος να πιστεύει ότι μέσα σε όλα όσα έπρεπε να διαχειριστώ αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών, τις συζύγους υπουργών μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια τέτοια κατηγορία χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο;»

IMG 4245

Έναν χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι όσα έγραψε το Documento ήταν αληθή και επιβεβαιώθηκαν μέσα από τα πλέον θεσμικά κανάλια, την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Έφυγαν92 ειδοποιήσεις για τηλεφωνικούς αριθμούς που είχαν παγιδευτεί από το αρπακτικό λογισμικό. Όλα στη λίστα των 104προσώπων που αποκάλυψε το Documento. Κυρίως αποκάλυπτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο εγκέφαλος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του Predator.

Αυτά διέψευσε ο πρωθυπουργός. Αποδεικνύοντας ότι καταπατά τη δημοκρατία και τους θεσμούς και εξαπατάτους πολίτες.

Ο «αδιευκρίνιστος» εισαγγελέας

Τι έκαναν όμως τα θεσμικά και πολιτικά πρόσωπα; Την πάπια. Δείχνοντας τα πλοκάμια του παρακράτους και τις δυνατότητες ενός κράτους-big brother. Για παράδειγμα σιώπησε ως μη ώφειλε ο ανώτατος εισαγγελέας Μπαρδάκης. Αρεοπαγίτης, πλέον, έχοντας θάψει τη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση στα τρένα, προσβάλλοντας τους νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη· έχοντας συρταρώσει με «αδιευκρίνιστες» δικαιολογίες τον έλεγχο χρηματικών ποσών στους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο· έχοντας βγάλει λάδι τη Σοφία Νικολάου για τις διαβόητες απευθείας αναθέσεις της σε βουλκανιζατέρ και μίνι μάρκετ.

Διεισδύσαμε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ενώ το ισραηλινό σφυροκόπημα συνεχίζεται κατά –κυρίως– αδίκων και δικαίων, οι ευρωπαϊκές αρχές προετοιμάζονται για νέο μεταναστευτικό κύμα. Παίζοντας με την ανάγκη να βρουν μια γη της επαγγελίας, κυκλώματα διακινητών εκμεταλλεύονται όσους βρίσκονται στην ανάγκη να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή την πείνα.

Με μέλη ενός τέτοιου κυκλώματος συνομίλησε η εφημερίδα. Μάθαμε διαδρομές, μέσα και τρόπους συνεννόησης αλλά και αμοιβές για να πάμε από την Αθήνα στην Αγγλία.

Υπάρχουν και συγκλονιστικές μαρτυρίες μεταναστών. Τι τράβηξαν στο φουσκωτό των 25-30 ατόμων που στοιβάχτηκαν 70. Τι πέρασαν στο Καλέ περιμένοντας να περάσουν το κανάλι της Μάγχης.

Πόσο ακριβή είναι η Ελλάδα;

Τι γίνεται όταν αντιλαμβανόμαστε ότι πληρώνουμε τη φέτα για χαβιάρι και το λάδι για χρυσό. Ψάξαμε ελληνικά προϊόντα σε σουπερμάρκετ της κεντρικής Ευρώπης και έγιναν οι απαραίτητες συγκρίσεις με την ελληνική αγορά. Η απόλυτη απογοήτευση.

Πόλεμοι

Φυσικά θα ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στη Γάζα, για τις εκατόμβες νεκρώναμάχων, για τις επιδιώξεις του Νετανιάχου και για τους στόλους που έχουν περικυκλώσει τη Μέση Ανατολή. Επίσης διαβάστε πώς η οργή για τις ισραηλινές ωμότητες έχει αυξήσει τα φαινόμενα αντισημιτισμού στον πλανήτη.

Παράλληλα, ασχολούμαστε με τον πόλεμο των πλειστηριασμών και πώς η κυβέρνηση με μπαλώματα προσπαθεί να απαλύνει το «άγριο πάρτι» των «αρπακτικών» στα ακίνητα των οφειλετών.

Υπάρχει και ένας συνεχής πόλεμος οπαδών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διερευνούμε πώς οι εξαγγελίες, διακηρύξεις και πρωτοβουλίες του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν μείνει κενό γράμμα.

Χορταστικό το μενού που προσφέρουμε και αυτή την Κυριακή. Ραντεβού στα περίπτερα Να είστε καλά και καλό διάβασμα.

Θανάσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ