Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν, αφού δούλεψε τον κόσμο και τους Έλληνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαμε γράψει ότι ο Μπλίνκεν δυστυχώς ελέγχεται από τους τούρκους. Αυτό προκύπτει και από τα στελέχη που έχει τοποθετήσει μέσα στο υπουργείο και εξυπηρετούν χυδαία και απροκάλυπτα τα τουρκικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ακύρωση του αγωγού east Med.

Έτσι, παρά το θέατρο που έπαιξε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα επισκεφθεί εντέλει την Άγκυρα. Ο Μπλίνκεν θα φτάσει στην Τουρκία αύριο, ημέρα Κυριακή και θα παραμείνει για δύο ημέρες.

Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και η δήλωση του Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ, γεγονός που λειτούργησε ως προπέτασμα ώστε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών να επισκεφθεί τον αληθινό αρχηγό της Χαμάς, χωρίς να εξοργίσει το Ισραήλ…

Η μοναδική περίπτωση να χαλάσει το ταξίδι, είναι η έρευνα που γίνεται αυτή τη στιγμή από τις αμερικανικές αρχές για χρηματισμό αμερικανών πολιτικών από την Τουρκία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η έρευνα αυτή εκτός από το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ενδέχεται να εμπλέξει και στελέχη του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, καθώς υπάρχει και εκεί ροή χρηματοδότησης από τη γυναίκα που φαινόταν ότι λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ